Slagwerkkrant 173 januari-februari 2013

«« Slagwerkkrant 174 maart-april 2013

Inhoud Slagwerkkrant 173 januari-februari 2013


Thomas Lang [ hoofdartikelen pagina 24 ]

Hoe werd hij die extreme drummer waarbij de grenzen tussen acro batiek en muziek vervagen, en wat dreef hem daartoe? Voor zijn clinic bij Drumstation in Eindhoven nam de imposante Oosten rijker geduldig de tijd om Slagwerkkrant er alles over te vertellen.


Chris Dave [ hoofdartikelen pagina 28 ]

Vlak voor zijn optreden met eigen formatie Chris Dave & The Drumhedz vertelt de hipste drummer van dit moment honderduit over zijn gigs met D’Angelo, Robert Glasper en onze eigen Alain Clark, en natuurlijk over zijn aparte snaredrumkit.


René van Collem [ hoofdartikelen pagina 34 ]

Hij verliet Nederpopsensatie Doe Maar op het hoogtepunt van de roem, overwon een jarenlange drugsverslaving, en neemt nu revanche met de Symphonica in Rosso-concerten. Een openhartig interview.


Dirk Verbeuren [ hoofdartikelen pagina 38 ]

De drummer van onder meer Scarve, Soilwork en Devin Townsend is niet alleen metaltrots van de Lage Landen, hij is ook de kersverse auteur van een nieuwe serie Slagwerkkrant-cursussen. In dit interview geeft hij al zijn geheimen prijs.


David King [ hoofdartikelen pagina 42 ]

Hij is drummer, componist en blikvanger van jazztrio The Bad Plus, een van die zeldzame jazzformaties met een magisch bandgevoel. Kim Weemhoff sprak met de Amerikaanse drummer na het concert in het Amsterdamse Bimhuis.


Ralph Rolle [ hoofdartikelen pagina 46 ]

Met zijn geniale funkfeel is Ralph Rolle de ideale drummer voor de legendarische discofunkformatie Chic. De immer goedgemutste drummer vertelt over ghettohits, zijn connectie met Steve Gadd, zijn gig in het Apollo Theater, en... zijn koekjesfabriek.


Sonor ProLite drums [ tests pagina 52 ]


Istanbul Mehmet Realistic Rock bekkens [ tests pagina 55 ]


Yamaha DTX400 e-drums [ tests pagina 56 ]


Ludwig Acrolite snaredrums [ tests pagina 58 ]


Rhythm Tech accessoires [ tests pagina 60 ]


Pearl en Meinl cajónnieuws [ tests pagina 62 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 63 ]


Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase [ cursussen pagina 67 ]

U vraagt wij spelen, deel 70, Spiegelbeeld II


Mark Eeftens [ cursussen pagina 69 ]

Spelen, deel 66, Chris Dave


Dirk Verbeuren [ cursussen pagina 71 ]

Verbeuren verklaart, deel 1,
Variaties op een riff


Giveaway [ en verder pagina 20 ]

We geven een Natal Dark Copper snaredrum weg, inclusief een snarestand uit de Standard-serie. Lees hier hoe je deze mooie handgehamerde trommel kunt winnen.


Fabrieksbezoek Sonor [ en verder pagina 48 ]

Met een buslading Slagwerkkrant-lezers gingen we op bezoek bij Sonor in Bad Berleburg. Daar konden we zien hoe de Sonor ProLite (zie Tests) gewoon in de Duitse fabriek wordt geproduceerd.


Recensies [ en verder pagina 72 ]

Met een fotoverslag van onze twee eigen events tijdens Tromp Percussion 2013: A Bigger Bang en Aan de Slag! En verder natuurlijk cd’s, boeken en Op Je Oren


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met Nienke Overmars, Pieter Hendriks, Remco van Eijndhoven, IM Paul van Wageningen, Jubileum Han Bennink, World Beat van Lucas van Merwijk, vooruitblik Noorderslag, Ludwig Atlas tassen, Productnieuws met Meinl Thomas Lang practice pads, Roland TD-4KP portable V-Drums, zwarte Paiste Signature bekkens, Pearl Vision VBA drums en DW en PDP snaredrumnieuws, Notenbalkentip, Lief & Leed en Kort Nieuws


Schack [ en verder pagina 80 ]

De column van Michael Schack


Agenda [ en verder pagina 82 ]


Slagwerkkrant Service Station [ en verder pagina 88 ]

Met Events, Slagwerkwereld Digitaal en Colofon


De Vissie van Herr Doktor Fisch [ en verder pagina 97 ]

Cartooncolumn door Kim Weemhoff en Freek Kroon. Herr Dokter Fisch levert commentaar op historische en hysterische momenten uit de drumgeschiedenis. In deze aflevering: drumsolo’s


zoeken
zoeken