Spelen met Chris Dave
Extra's bij de cursus in Slagwerkkrant 173
Slagwerkkrant Plus 14-12-2012 16:12
In de cursus 'Spelen' in Slagwerkkrant 173 (jan-feb 2013) noteerden we een aantal hippe grooves van Chris Dave (lees ook het coverinterview in het magazine!) Hier op Slagwerkkrant Plus vind je playlisten voor Youtube en Spotify zodat je alle uitgeschreven fragmenten kunt checken. Als je klikt op het pdf-icoontje onder Documenten, vind je nog twee extra transcripties

 

 

 

Chris Dave is een man van de timing, en vaak gebruikt hij geen toms maar een verzameling verschillend gestemde snares bij zijn set. Invloeden van Ahmir ‘Questlove’ Thompson en zeker beatproducer Jay Dilla zijn goed te horen in zijn spel. Als je Jay Dilla opzoekt en beluistert op Spotify, snap je ineens waar Chris Dave een hoop van zijn fratsen vandaan heeft. Op Youtube zien we hem druk experimenteren met de meest vreemde patronen, en ook op de cd Black Radio van Robert Glasper Experiment krijgt hij volop de ruimte. We schreven een aantal opvallende patronen voor je uit. 

De playlist met video's waarvan de grooves in de rubriek Spelen uitgeschreven staan (Slagwerkkrant 173, jan-feb 2013), vind je hieronder. Klik op |> om van video naar video te schakelen. 


De songs van Robert Glasper's album Black Radio, waarvan de meeste transcripties komen, vind je ook in onderstaande Spotify-playlist.  

Lees, bekijk en luister meer over Chris Dave erlders op Slagwerkwereld.com. 

Chris Dave and the Drumhedz Mixtape. Meer dan een uur tracks van een kersverse, gratis te downloaden Mixtape. Klik hier.

 In Slagwerkkrant Plus op deze site vind je ook nog een uitgebreid artikel met een videoplaylist en Spotify-playlist die Slagwerkkrant samenstelde rondom Chris Dave. Bekijk zeker ook de prachtige videocompilatie die Slagwerkwereld.com maakte van het optreden van Chris Dave and the Drumhedz in de North Sea Jazzclub. Klik hier

drummer links