Op Je Oren Online
Audio bij de rubriek in Slagwerkkrant 173
Slagwerkkrant Plus 14-12-2012 12:53
In de rubriek Op Je Oren van Slagwerkkrant 173 (jan-feb 2013) draaiden we het trio geblinddoekte panelleden nog net geen loer. Na het met zeer wisselende commentaren ontvangen album 'Big Drum' in de vorige 'Op Je Oren' (met Vinnie Colaiuta op drums) leek het interessant om hetzelfde trio recensenten een cd voor te leggen met dezelfde Marty Kristall op tenor en dezelfde Buell Neidlinger op bas, maar nu met Peter Erskine. 'Aurora' heet het album. Een wereld van verschil, zoals je kunt horen op bij de tracks hieronder bij Gevonden Releases. Hieronder een samenvatting van de reacties; in het magazine lees je de complete commentaren.

Bouke Bijlsma
Fijne muziek; jazz van een trio met drums, contrabasdrums en tenorsax (soms basklarinet). Dat leidt tot een prettige openheid, waar deze muzikanten wel raad mee weten. De drummer ken ik niet, maar mag bij mij altijd langskomen, met zijn losse, open flow, zijn heerlijke bekkensound, zijn hoog rammelende bassdrum. Track 5, een meesterlijk solodrumstuk, is bij vlagen behoorlijk weird, maar altijd met feel en swing.

Erk Willemsen
Heel mooi. Een wijds en open gehouden geluidspalet van drums, contrabas en sax dat direct associaties oproept met Trio Jeepy van destijds Branford Marsalis, Jeff Watts en Milt Hinton. Maar Jeff Watts is meer sophisticated gaan spelen sindsdien. Deze drummer pakt het simpeler aan. Daarmee klinkt hij heel toegankelijk, maar ook wel minder boeiend, hoe adequaat ook. Heel ‘eigen’ is het niet, maar wel heel mooi.

Mark Eeftens
Aurora, weet ik al na de eerste maat. Staat al 23 jaar in mijn kast. Dezelfde bassist en blazer als de vorige keer, maar wat een andere plaat! Subliem opgenomen, met een immer beschaafd drummende Peter Erskine. Intens, spannend en doorleefd, met geweldig veel ruimte in het geluid. Hoe mooi is het drumintro in track 3 en hoe extreem muzikaal het voor solodrums geschreven Two Hats, waarin Erskine zich geen moment in ‘drumporno’ verliest.

drummer links