David King
Archiefinterview bij artikel in Slagwerkkrant 173
Slagwerkkrant Plus 14-12-2012 16:12
In Slagwerkkrant 173 (jan-feb 2013) lees je een mooi interview met David King, geschreven door onze razende reporter (wat was hij weer kwaad) Kim Weemhoff. King vertelt openhartig over 'saaie jazz', rock in jazz, oefendiscipline, bandgevoel en vooral muzikant zijn. Ook in 2006 spraken wij uitgebreid met King. Als je klikt op het pdf-icoontje onder Documenten, vind je dit interview. Hieronder kun je nog onze Youtube-playlist van David King bekijken.

 

Opvallend in het interview in Slagwerkkrant 173 is hoe King onze eigen Han Bennink noemt als bijzondere invloed toen hij opgroeide in het Mineapolis van de jaren tachtig. 

‘Zoals veel muzikanten hou ik van beeldende kunst, boeken, en vooral films. In mijn jeugd waren dat zeer sterke invloeden, soms meer dan muziek nog. Toen Reid en ik opgroeiden in Minneapolis was dat 25 jaar voor Internet, dus we moesten alles zelf ontdekken door naar voorstellingen en concerten te gaan, en platen te lenen uit de bibliotheek. Han Bennink was bijvoorbeeld een openbaring toen ik hem voor het eerst zag met het Clusone Trio, en later Joey Baron, die ook de toorts, de swing en technieken had overgenomen van de oude bigbanddrummers en daar een moderne draai aan gaf.’

Hieronder kun je de Playlist bekijken die wij maakten van David King met The Bad Plus.

drummer links