Drumworld Festival zondag 11 september in Ittervoort
Met o.a. Dave Weckl, Virgil Donati, Hans Eijkenaar, Dre Energy, Milos Meier
Events 24-08-2016 12:09
Bij Adams Drumworld in Ittervoort staat de tweede zondag in september altijd in het teken van het Drumworld Festival. We hebben de eer vandaag al het volledige programma bekend te kunnen maken. In de afgelopen weken maakten we al bekend dat Dave Weckl, Hans Eijkenaar, Dre Energy, Milos Meier en Myron Matitawaer clinics komen doen op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. Vandaag completeren we de lineup met niemand minder dan Virgil Donati.
Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.


PROGRAMMA DRUMWORLD FESTIVAL 2016
zondag 11 september 10.30-18.00 uur

11.00-11.30 MYRON MATITAWAER

11.45-12.30 DRE ENERGY

12.45-13.30 VIRGIL DONATI

13.45-14.30 HANS EIJKENAAR

15.15-16.00 MILOS MEIER

16.30-17.30 DAVE WECKL

Om 14.30 uur worden op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld de Slagwerkkrant Poll Awards 2016 uitgereikt.
Virgil Donati
Waar blijft de tijd. Donati is alweer 57 jaar. Maar nog altijd in topconditie. Wat ook nodig is voor de in-en-in waanzinnige capriolen die hij uithaalt op zijn drumset. Nadat de Australische drummer aan deze kant van de wereld furore maakte, eind jaren negentig, is hij in de VS zijn carrière verder gaan uitbouwen. Naast de vele clinics waarin hij grensverleggend bezig was, speelde hij met bands als Planet X en met mannen als Steve Vai, Scott Henderson, Frank Gambale en Tony MacAlpine. Regelmatig is hij op tour met zijn eigen Virgil Donati Band. Hij noemt zijn clinics ‘drumconcerten’, en legt de lat hoog: de metrische modulaties, polyritmes en multidimensionale grooves vliegen je om de oren. Let op het hogesnelheidsbassdrumspel, de buitenaardse jongleertechnieken, de power waarmee hij speelt, maar zeker ook de muzikaliteit van zijn werk. 

De clinic op 11 september wordt ongetwijfeld een topgebeurtenis. Wil je daar nog iets bijzonders aan toevoegen, pak dan ook zijn masterclass mee op 9 september, want dan is hij al in Ittervoort. Informatie daarover kun je vinden op: www.dw.nl/donati
september 9: Masterclass
september 11 (12.45): Clinic

 
 

Dave Weckl
De legendarische Dave Weckl komt naar het Drumworld Festival 2016 in Ittervoort. En niet alleen voor een clinic op het Slagwerkkrant Podium van Adams Drumworld, maar ook voor drie dagen masterclasses, waar hij in kleine groepen lesgeeft vanuit zijn Drum Intensive aanpak. Lees elders op de site het interview dat we met hem deden, voorafgaand aan zijn komst naar Ittervoort.
Hij is een grensverlegger. Talloze drummers hebben zijn drumspel bestudeerd, zijn door hem beïnvloed en aanbidden hem. Dave Weckl speelde zich met zijn onnavolgbare techniek eind jaren tachtig in de kijker bij Michel Camilo, en was de opvolger van Steve Gadd bij Chick Corea. Daar is hij nooit weggegaan (in augustus gaat hij weer touren met de legendarische pianist). Weckl heeft altijd veel met gitaristen gespeeld; momenteel vooral met Mike Stern en Oz Noy. Zijn eigen bands geeft hij maximale aandacht. Van een recent concert met zijn Dave Weckl Acoustic Band heeft hij onlangs de dvd Live uitgebracht. 
Meer over de komst van Dave Weckl naar het Drumworld Festival inclusief interview en video's
september 7, 8, 10: Masterclasses
september 11 (16.30): Clinic|


 

Hans Eijkenaar
Na zijn clinic op het Drumworld Festival zal Hans Eijkenaar weer wekelijks te zien zijn in de liveband bij The Voice Of Holland. Dat betekent vanaf de maand juni keihard werken; honderden songs inspelen voor backing tracks en iTunes-opnamen, en live begeleiden van de deelnemers tijdens repetities en tv-uitzendingen. Een megajob die op het lijf is geschreven van ‘De Eijk’. In zijn clinic op het Drumworld Festival zal hij een inkijkje geven in het Voice Of Holland-werk: hoe doe je dat eigenlijk, 35 nummers in één dag opnemen ter voorbereiding van de blind auditions? Hoe dat proces in zijn werk gaat, legt Eijkenaar tijdens de clinic uit en illustreert hij met speelvoorbeelden.
Voor het zover is, tourt Hans Eijkenaar nog met de Belgische zangeres Natalia (juni tot oktober), kun je hem vanuit Rio zien spelen in de Holland House liveband tijdens de Olympische Spelen, en zal hij her en der concerten doen met in de bands van Trijntje Oosterhuis en Hans Dulfer. En natuurlijk lesgeven bij Codarts, het conservatorium in Rotterdam.
Meer over de komst van Hans Eijkenaar naar het Drumworld Festival inclusief video's. 
september 11 (13.45): Clinic
 

Dre Energy
In de beste Drumworld Festival-traditie zal ook dit jaar een onnavolgbare gospelchops-drummer aantreden op het Drumworld Festival: Dre Energy a.k.a. Andre Boyd. Hij speelde al op jonge leeftijd in de kerk in zijn geboorteplaats St. Louis. Momenteel doet hij een wereldtour bij Cirque du Soleil’s show Quidam. Daarvoor speelde hij bij The Golden Gospel Singers, Dolemite, Shirley Murdock, Vasti Jackson, The Family, Denise Thimes, en Gregg ‘Happyguitar’ Haynes. Zijn chops zijn onverbiddelijk. Zijn bijnaam ‘Energy’ kreeg hij niet voor niets!
Meer over de komst van Dre Energy naar het Drumworld Festival inclusief video's.
september 11 (11.45): Clinic
 Miloš Meier
Tsjechische drummer Miloš Meier is al sinds zijn tiende één met het drumstel. Op 15-jarige leeftijd, gefixeerd op de snelle, technische speelstijl van bands als Death, Metallica, Slayer en Megadeth, richtte hij de band Eclipse Of Shadows op. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Praag verschoven zijn invloeden; metal moest een beetje wijken voor jazz, fusion, funk en verscheidene andere stijlen. Toch bleef metal hoogtij vieren. Hij speelde met Tortharry en richtte in 2012 de succesvolle metalband Stroy op. Meier doet ook vaak drumclinics onder de titel Drumming Syndrome, waarvan hij ook ‘concertversies’ geeft. Drumming Syndrome bestaat uit composities speciaal voor dit project bedacht, verbaal ondersteund door Meiers ervaringen in de muziekindustrie.
Meer over de komst van Milos Meier naar het Drumworld Festival inclusief video's.
september 11 (15.15): Clinic


 

Myron Matitawaer
Hij was dé grote verrassing in de finale van Drumtalent 2015, vorig jaar september tijdens het Drumworldfestival in Ittervoort. Onderdeel van de prijs die hij daarvoor kreeg, was een eigen clinic-optreden op het volgende Drumworld Festival. Nu dus! In februari gaf Myron Matitawaer zijn allereerste clinic, op Musicfair in Utrecht. Met veel bravoure en overduidelijk plezier sloeg hij zich door de fusiongetinte gospel- en r&b-tracks heen; opvallend hoe hij alle accentjes meepakte, met veel rust in zijn time en creatief omgaand met alle verschillende klanken in zijn forse Adams set. Om 11.00 uur opent hij het Drumworld Festival. Be there. Voor hem!
Meer over de komst van Myron Matitawaer naar het Drumworld Festival inclusief video's.
september 11 (11.00): Clinic 
 

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Van 15 juni tot 1 augustus kun je meebepalen welke drummers, percussionisten docenten, bands, percussiegroepen en nieuwe producten de Slagwerkkrant Poll Awards 2016 uitgereikt gaan krijgen op het Drumworld Festival. Ga naar www.slagwerkkrant/poll en kies wie en wat jij het beste vindt! Je kan stemmen tot 1 augustus!
september 11 (14,30): Uitreiking

NOG MEER ARTIKELEN EN VIDEO'S OVER HET DRUMWORLD FESTIVAL 
Bekijk elders op Slagwerkkrant.nl de artikelen die we eerder hebben geplaatst over de clinicians op het Drumworld Festival, met altijd video's erbij.

Lees hier het eerste nieuwsbericht over Dave Weckl dat in april in Slagwrkkrant en op Slagwerkkrant.nl is gepubliceerd.  

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Milos Meier naar het Drumworld Festival.

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Myron Matitawaer naar het Drumworld Festival.

En lees hier het nieuwsbericht over de komst van Dre Energy naar het Drumworld Festival.

De fraaie concertzaal van Adams Drumworld staat zondag 11 september vanaf 10.30 uur open voor publiek en duurt tot 18.00 uur. 

Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant.
De clinics vinden plaats op het Slagwerkkrant Podium 


Het Drumworld Festival vindt plaats op de volgende locatie

Adams Drumworld
Aziëstraat 17-19
6014 DA Ittervoort  
T: +31(0)475 56 07 20 

Tickets kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen 

Meer informatie over de masterclasses Dave Weckl op 7, 8 en 10 september: www.dw.nl/weckl

Meer informatie over de masterclasses Virgil Donati op 9 september:
www.dw.nl/donati

www.drumworld.nl