Milos Meier op Drumworld Festival in Ittervoort

Ittervoort, zondag 11 september

Events 11-05-2016 07:22

Het wordt alweer de 13de editie van het Drumworld Festival in het Limburgse Ittervoort. Op zondag 11 september tussen 11 en 6 treden maar liefst zes topdrummers aan voor clinics en concerten op het Slagwerkkrant Podium in de fraaie zaal van Adams Drumworld.
De komende maanden kunnen we het programma bekend maken. In april maakten we in Slagwerkkrant en hier op Slagwerkkrant.nl al bekend dat de headliner voor deze editie Dave Weckl zal zijn. Inmiddels is ook een tweede naam bekend: de Tsjechische topdrummer Milos Meier.

Tickets voor het Drumworld Festival kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen


Bij Drumworld in Ittervoort staat de tweede zondag in september altijd in het teken van het Drumworld Festival. Eén act – en meteen de hoofdact –  maakten we al bekend: Dave Weckl! Hij zal op zondag 11 september de headliner van het festival zijn en bovendien de volledige week voorafgaand bij Drumworld aanwezig zijn. In deze week staan er zeer exclusieve masterclasses met deze drumgigant op het programma. De toegang tot deze masterclasses zal beperkt zijn en verdere details houden we nog héél eventjes geheim. Volg deze site en die van Drumworld voor meer informatie! 

Miloš Meier
De tweede bekend te maken clinic is die van misschien wel de grootste Tsjechische drummer van het moment. Miloš Meier is al sinds zijn tiende levensjaar één met het drumstel. Destijds gefixeerd op  de snelle technische speelstijl van bands als Death, Metallica, Slayer en Megadeth richtte hij op 15-jarige leeftijd de band Eclipse of Shadows op. Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Praag verschoven zijn invloeden; metal moest een beetje wijken voor jazz, fusion, funk en verscheidene andere stijlen. Hij keek op tegen drummers als Dennis Chambers, Gary Novak en Omar Hakim.

Toch bleef metal hoogtij vieren. Hij nam met de Tsjechische metalbandband Tortharry de cd 'white' op,  speelt (zonder masker) bij de gemaskerde band Dymytry en richtte in 2012 de (in Tsjechië) succesvolle metalband Stroy op. Naast alle metal heeft Meier ook getourd met Daniel Landa en geeft hij zijn eigen drumclinics, genaamd Drumming Syndrome, waarvan hij ook 'concertversies' heeft. Drumming Syndrome bestaat uit compositites speciaal voor dit project bedacht, verbaal ondersteund door Meiers ervaringen in de muziekindustrie. Hedendaags geeft Meier wel 150-200 optredens per jaar, veelal met de artiestentop van Tsjechië.

Een clinic voor Tama drums en Meinl cymbals.

VIDEO'S MILOS MEIER

Clinic op het Meinl Drum Festival 2012

Miloš Meier - Daniel Landa - Holky a mašiny, ŽITO Tour 2014


Drumsolo tijdens een concert met zijn band Dymytry  www.milosmeier.com/en

www.facebook.com/milosmeierfanpage

NOG VEEL MEER OP HET DRUMWORLD FESTIVAL
Natuurlijk zullen er daarnaast nog vijf topclinics plaatsvinden op het Slagwerkkrant Podium bij Adams Drumworld in Ittervoort. In de volgende editie van Slagwerkkrant zullen we het programma uitgebreid aankondigen, en al eerder natuurlijk op Slagwerkkrant.nl, zodra we de namen bekend kunnen maken! 

Lees hier het eerste nieuwsbericht over Dave Weckl dat in april in Slagwrkkrant en op Slagwerkkrant.nl is gepubliceerd.  

De fraaie concertzaal van Adams Drumworld staat zondag 11 september vanaf 10.30 uur open voor publiek en duurt tot 18.00 uur.
Het Drumworld Festival: een dag lang drums & drumming op topniveau.

Het Drumworld Festival komt tot stand in samenwerking met Slagwerkkrant


Het Drumworld Festival vindt plaats op de volgende locatie

Adams Drumworld
Aziëstraat 17-19
6014 DA Ittervoort  
T: +31(0)475 56 07 20 

Tickets kosten slechts 10 euro. 
Klik hier om ze online te bestellen 

www.drumworld.nl

 

zoeken
zoeken