Simon Phillips - Drumeo video's, Protocol V en clinics op komst

Video's, Spotify playlist en meer

Slagwerkkrant Plus 25-08-2022 14:08

Onlangs bracht Simon Phillips het album Protocol V uit en lanceerde hij een cursusreeks voor Drumeo. Hij komt op 31 oktober en 1 november naar de Benelux voor clinics. in Slagwerkkrant 231 vind je een interview met Simon. Hier op Slagwerkkrant.nl een hele hoop digitale extra's, met video's Spotify playlists en meer!

Drumeo is het grote videoplatform voor drumlessen. In april verscheen de eerste video met Simon Phillips op Drumeo, met als onderwerp de dubbele-bassdrumshuffle die hij in 1980 met Jeff Beck speelde op het album There And Back.

Het is een voorproefje voor de dubbele-bassdrumles die je bij Drumeo kunt volgen. Simon Phillips licht toe: ‘Ik heb, voordat ik daar vijf dagen de studio in ging, veel van hun video’s bekeken, en een van de gebieden die ik interessant vind en waar nog weinig aandacht aan is besteed, is dubbele-bassdrumtechnieken. Weet je, er zijn een heleboel ongelooflijk snelle dubbele-bassdrumspelers, maar wat vaak bij ze ontbreekt is groove. Vertraag het maar eens; dan hoor je het. Grooven met dubbele bassdrum is een spel tussen de voeten en de sound. Wat me altijd opvalt, is dat negen van de tien drummers met de rechtervoet begint. Voor mij is het altijd de linkervoet. Ik heb dus oefeningen gemaakt waarbij de linkervoet de rechter uitdaagt, en coördinatie centraal staat. Dus veel ervan is erg langzaam, met doubles, triples, paradiddles en ook polyritmes. Echt hot stuff.’

Hier nog een aantal van de video's op Drumeo. 

 

Eerder dit jaar kwam Protocol V uit. Simon: ‘We hebben Protocol V in mei 2021 opgenomen in de studio waar ik tegenwoordig veel werk;  in Ojai ten noorden van L.A. Ik stuitte op die plek toen ik daar in de buurt een huis huurde, nadat mijn eigen huis met studio was afgebrand bij een bosbrand. Het heet de Carbonate Studio, en ik neem daar nu ook allerlei projecten op; als producer en vaak ook engineer. Vaak drum ik ook op die producties, maar zeker niet altijd. Het is fifty-fifty denk ik. Twee weken voordat we met Protocol de studio in gingen, hebben we daar het album Vortex van Derek Sherinian opgenomen (1 juli Release van de Week op Slagwerkkrant.nl). Maar ik werk ook wel elders. Ik ben net terug van twee weken Zürich, waar ik een nieuw album met Darwin heb opgenomen. Die studio bestaat al sinds de late jaren zeventig en ik mocht engineeren op een prachtige analoge SSL 4000 mixer. Die had ik al 35 jaar niet meer gebruikt. Geweldig!

Protocol V live in de studio

Protocol albums 1 t/m 5:

In 2014 deed Simon Phillips een clinic op het Slagwerkkrant Podium van Terpstra Drumland. We maakten daar van zijn solo deze GoPro video, inmiddels zo'n 850.000 keer bekeken.

 

 

SPOTIFY Protocol I, II, III, IV, V

SPOTIFY Legendarische tracks met Simon Phillips 

 

zoeken
zoeken