Antonie Broek - Leven na De Dijk?

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 231

Slagwerkkrant Plus 25-08-2022 17:22

In de Opmaat van Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022) lees je een mooi interview met Antonie Broek door Han Neijenhuis. Uiteraard vanwege het aangekondigde afscheid van de iconische Nedersoulband rond Huub van der Lubbe, en de bijbehorende afscheidstournee. Hieronder kun je twee typerende video's bekijken, en als je onder DOWNLOAD klikt op het pdf-icoontje kun je een archief-interview lezen met De Dijk-drummer uit 2009. Klik vooral ook even op de link naar de zeer persoonlijke online column van Han Neijenhuis over zijn Nederlandse drumheld.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022). Vanaf vrijdag 26 augustus in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

 De Dijk 

In het interview in Slagwerkkrant haalt Broek onder meer herinneringen op aan het absolute begin van De Dijk:
‘Ik was 22, kwam vanuit Abcoude naar Amsterdam en wilde wereldberoemd worden. Dan denk je bepaald niet aan een Nederlandstalige band. Ik wilde het eigenlijk ook maar tijdelijk doen, haha.’

 De Dijk in de eighties


Check deze video uit die beginperiode bij AVRO's Toppop in 1985

 


En zo klonk de band live in 2019


Lees vooral ook mooie persoonlijke online column van Han Neijenhuis over Antonie Broek 


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022)
Vanaf 26 augustus 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken