King Of The World's Marlon Pichel - Soulman in de blues

video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 229

Slagwerkkrant Plus 20-04-2022 16:35

In Slagwerkkrant 229 (mei-juni 2022) lees je een interview met de nieuwe drummer van Nederlandse bluesband King Of The World. Op 18 februari was hun nieuwe album "Royal Ten" - de eerste met Marlon Pichel in de gelederen - al onze Release van de Week. In het interview vertelt Pichel over zijn hemelsbrede liefde voor blues en soul en al zijn verschillende bands en projecten. Hier op SWK Plus kun je een aantal kenmerkende video's bekijken.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Slagwerkkrant 229 (mei-juni 2022). Vanaf vrijdag 22 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.

In het interview vertelt Marlon over de druk die hij voelde toen hij originele drummer Fokke de Jong moest vervangen bij de Nederlandse bluestrots:
‘Van origine ben ik meer een soul en funk guy. Ik kwam dus als redelijke bluesnoob binnen bij een van de beste bands van Nederland. Natuurlijk ken ik wel de klassiekers: BB King, Stevie Ray, Buddy Guy en zo, maar daar zat ik ineens achter de kit met drie doorgewinterde bluesgasten. Ik heb er best aan moeten werken hoor. Dat pushen in een 6/8 groove; dat vond ik echt wennen. Een flat tire shuffle? Ik had er nooit van gehoord, haha. Ik heb zelfs nog wat lessen gevolgd bij Jody van Ooyen, ook zo’n shuffleheld. Dat heeft goed geholpen.’

 

 
King Of The World - livestream Bibelot Podium (2021)

 

  

Marlon Pichel is behalve drummer ook meesterlijk op gitaar en keys, en ook nog een behoorlijk lekkere zanger. Hier speelt en zingt hij I Wanna Boogie (zang-gitaar)

 

foto Jenrick Mielke


Check de link naar Release van de Week 18-2: King Of The World - Royal Ten


Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 229 (mei-juni 2022)
Vanaf 22 april 2022 in de winkel
Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

 

zoeken
zoeken