Release van de week: King of the World - Royal Ten

Vandaag verschenen: 18 februari 2022

Muzieknieuws 18-02-2022 13:09

King Of The World is sinds de doorbraak in 2013 een zeer gewaardeerde live act die de nauwe grenzen van de blues met succes weet te overschrijden. Eerste drummer Fokke de Jong werd in 2013 vanwege zijn solide drumwerk en diepe shuffle feel nog uitgeroepen tot Blues Drummer van het jaar door The Dutch Blues Foundation. Op dit nieuwe album is drummer Marlon Pichel de backbone van de Koninklijke Nederlandse bluestrots.

foto boven: Sylvester Lobé Fotografie


Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.
 

Dit is alweer het tweede album met nieuwe gitarist Stef Delbaere (door lezers van Gitarist in de top 10 van beste Benelux bluesgitaristen van 21-22 gekozen) en dus het eerste met drummer Marlon Pichel, die zich ook flink bemoeit met de backingvocals. Dat laatste is niet verwonderlijk als je bedenkt dat Marlon naast drummer ook leadzanger is in zijn eigen band Bourbon Avenue. Ook als medesongwriter heeft hij een nadrukkelijk aandeel op het nieuwe King Of The World-album.   

 King Of The World met v.l.n.r. Ruud Weber, Govert van der kolm, Marlon Pichel, Stef Delbaere

De Rotterdamse drummer begon vanaf januari 2020 als vaste invaller voor Fokke de Jong, en is sinds begin 2021 vaste drummer. De sound van King Of The World blijft de vertrouwde mix van blues, roots, rhythm & blues, bluesrock, een diepe feel en de sterke vocalen van bassist-zanger Ruud Weber. Hooguit is de sfeer met de Delbaere en Pichel iets minder rootsy en wat strakker geworden, maar de liefhebbers zullen zeker vallen voor feel en nadrukkelijke kunde van deze nieuwe persoonlijkheden.

Op 30 januari was de band te gast bij Veronica Soundz Live (bij onze eigen Jean-Paul Heck): 


Luister hier naar het hele album: 

 

En check de site van King Of The World

 

zoeken
zoeken