Horacio 'El Negro' Hernandez komt naar de DrumDrieDaagse 2023!

Ook clinics en lessen door Salle de Jonge, Joost Kroon, Ilse Hofma, Koen Herfst, Cesar Zuiderwijk en het vaste docententeam

Events 24-06-2023 07:07

Een van 's werelds beste drummers, Horacio 'El Negro' Hernandez komt voor een clinic en drie dagen lesgeven naar de DrumDrieDaagse 2023! Dat nieuws kunnen we vandaag bekend maken! Eerder maakten we al bekend dat ook Joost Kroon, Salle de Jonge, Ilse Hofma, Koen Herfst en natuurlijk Cesar Zuiderwijk er zullen zijn, alsmede het vaste docententeam met Fred Cohen, Olaf Fase, Mark Eeftens, Rob Kramer, Dennis Boxem, Tim Koning, Gerben de Bruijn, Erk Willemsen en Sarah Lavinia Feenstra & The Smart. De 22ste editie van de DrumDrieDaagse gaat plaatsvinden van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus 2023, opnieuw georganiseerd door Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant.

Schrijf je nu in voor de DrumDrieDaagse 2023! Klik hier.

Horacio ‘El Negro’ Hernandez
Hij komt speciaal voor de DrumDrieDaagse over uit Havana, Cuba: een van ’s werelds beste drummers, met een megacarrière bij bands van Michel Camilo, Jack Bruce, Santana, Gonzalo Rubalcaba, Chucho Valdés, Alejandro Sanz, Avishai Cohen en zijn eigen Italuba. Van zijn hand is de lesboekklassieker Conversations In Clave.

Drie dagen lang komt hij voor clinics en groepslessen naar Den Haag! Mede mogelijk gemaakt door Pearl drums.

 

Van Camilo tot Zucchero
Hernandez heeft in zijn carrière een ongelooflijk aantal artiesten begeleid. Zijn gigs met Michel Camilo, Zucchero en Santana springen het meest in het oog. Met eigen band Italuba heeft hij diverse albums gemaakt en wereldtours gedaan. Voor Kip Hanrahan was hij drummer in tal van projecten. Met flamencozangeres Buika opereerde hij een tijd lang vanuit Madrid. Hij speelde op de millionseller Supernatural van Santana, maakte zes cd's met Gonzalo Rubalcaba, is te horen op Shadows In The Air van Jack Bruce en het percussieve album van Deep Rumba, A Calm In The Fire Of Dances.

‘El Negro’ onderscheidt zich door zijn enorme onafhankelijkheid van handen en voeten. Hij is de uitvinder van het spelen van de clave met de linkervoet, wat een enorme revolutie teweegbracht in de ontwikkeling van de drums in latinmuziek. Zijn linkervoet speelt onafgebroken het oneven clavepatroon door, terwijl zijn rechtervoet een volstrekt ander gesyncopeerd ritme slaat en zijn handen onnavolgbaar over de toms, bellen, woodblocks en bekkens razen.

In Slagwerkkrant 236, juli-augustus 2023, die 22 juni verschijnt, kun je een interview met Horacio vinden. Hij zegt daar onder meer: 'Op de DrumDrieDaagse gaan we het natuurlijk hebben over de wereld van het Cubaanse drummen, over coördinatie en fraseren. En natuurlijk ga ik delen wat ik in al die jaren heb geleerd! Als ik terugkijk op die 45 jaar, heb ik zo veel meegemaakt, en ik ben nog lang niet klaar. Ik vertel graag deze grap: Wat moet je nog als je eenmaal in Carnegie Hall hebt gestaan? Nou, nóg een keer in Carnegie Hall spelen!’

Hij is een van die drummer’s drummers die bekend staat om zijn uitgebreide altijd verbazingwekkende solo’s, maar die natuurlijk net zo goed een erg goede begeleider is. Zo nam hij tijdens covid het album Sanz op met Alejandro Sanz, zonder meer de populairste artiest in Spanje: ‘Ze konden me wegens cultureel belang een week van Havana naar Madrid halen voor de opnamen, maar verder ben ik tijdens lockdown continu in Cuba geweest bij mijn familie. Dat was wel heel apart, want in 45 jaar lang over de wereld reizen ben ik nooit langer dan een maand thuis geweest. Maar het was een bijzondere ervaring, want ik heb eindeloos veel kunnen oefenen, ben echt beter geworden in die twee jaar! En nu gaat het weer helemaal loos. Ik geloof dat iedereen weer hongerig is geworden!'

Dit is de toegift van het legendarische concert dat Horacio gaf met Michel Camilo op North Sea Jazz 2002. 

En voor de liefhebbers: hier gaat het helemaal loos, op dat zelfde concert: 

 

Wil je clinic en lessen volgen bij Horacio, meld je dan aan om mee te doen aan de DrumDrieDaagse 2023. Klik hier. 

Het programma van de DrumDrieDaagse 2023 is compleet
Met de komst van Horacio is het programma voor dit jaar helemaal compleet.  In de 3 dagen krijg je maar liefst 6 clinics en 15 groepslessen van de beste drummers en docenten die er zijn, waaronde dus Horaciio 'El Negro' Hernandez, maar ook van Joost Kroon, Salle de Jonge, Ilse Hofma, Koen Herfst en natuurlijk Cesar Zuiderwijk, alsmede het vaste docententeam met Fred Cohen, Olaf Fase, Mark Eeftens, Rob Kramer, Dennis Boxem, Gerben de Bruijn, Erk Willemsen en Sarah Lavinia Feenstra & The Smart.

Wil je meer informatie over dit docententeam, klik dan hier voor het andere artikel over de DrumDrieDaagse op deze site

Ga naar DrumDrieDaagse.nl om je meteen in te schrijven!

Lees hier het verslag over de editie 2022.

DrumDrieDaagse 2023
18-19-20 augustus, Musicon, Den Haag
Schrijf je nu in op:
www.drumdriedaagse.nl
www.slagwerkkrant.nl/events

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station, mede mogelijk gemaakt door Pearl drums, Terpstra Muziek Drumland en Roland.

zoeken
zoeken