Highlights Musikmesse - Dag 3
Het volume omhoog!
Merknieuws 19-04-2015 10:04
De Musikmesse heeft traditiegetrouw dagen waarop alleen handel en pers naar binnen mogen, en dagen waar het algehele publiek naar binnen mag. Dit jaar is de hele vrijdag voor het eerst een publieksdag, en dat betekent dat het volume op de beursvloer flink omhoog gaat. Is dat erg? Nee hoor, want tussen al het lawaai is er nog steeds nieuws te vinden. Klik snel door voor nieuws van 2Box, Pearl, J.Leiva en Istanbul Agop.

Naast Roland en Kat komt ook het Zweedse 2Box op de Musikmesse met een nieuwe elektronische drumkit. De Drumit 3 is het nieuwe kleine broertje van de Drumit 5. De module is wat spartaanser in zowel bediening als aansluitingen, maar eigenlijk heb je daar niet heel veel last van. Belangrijker is dat de interne soundengine dezelfde geluidskwaliteit geeft als de Drumit 5. Ook bij de pads is er op de nodige punten bezuinigd. Het reksysteem is simpeler, de bekkenpads zijn kleiner en eenvoudiger en de hihat is van het 'vaste pad met los pedaal' principe. De exacte prijs is nog niet bekend, maar deze zal fors lager zijn dan die van de Drumit 5. 


Inklappen

Cajónbouwer J. Leiva heeft een achtergrond als meubelmaker, en dat zie je aan de soms heel praktische oplossingen die hij verzint. Voor DeGregorio ontwikkelde hij al eerder de Travel Cajón, die je in een handomdraai kunt inklappen en in een tas kunt vervoeren. Nu brengt hij onder eigen naam de Easy Cajón uit. Een ongelakte berkenhouten Cajón die je net als de Travel Cajón kunt opklappen. Binnen twee minuten zit het ding in elkaar, en als je wilt kun je hem zelf lakken, beiten of kleuren. De Easy Cajón klinkt verrassend goed en de prijs is messcherp: € 99,-. We kregen op de beurs meteen een testmodel mee, dus binnenkort lees je de test in Slagwerkkrant.

Blackman
Cindy Blackman zit weer op de drumkruk bij Lenny Kravitz, en daar kwam ze met haar huidige signature bekkens (de Om-serie) net even wat volume te kort. Daarom ontwikkelde ze samen met Istanbul Agop de Mantra serie: een 15" hihat, een 22" ride en een 20" crash die allen een lekker pittige aanslag hebben zonder dat ze  te zwaar worden. De 22" ride heeft een duidelijk gedefinieerde cup die weinig moeite had met het volume op de beursvloer. Met het gitaargeweld zal het dus ook wel goed komen.

One Piece 
Pearl gaat nog even vrolijk verder in de reeks Limited Edition snaredrums. Na twee superexclusieve Free Floaters is het nu de beurt aan een speciale trommel in de Masters reeks. De One Piece heeft een 14"x61/2" ketel gemaakt uit een stuk esdoorn. De met stoom gebogen plank esdoorn is 7,5mm dik en heeft geen verstevigingsranden. De spanbokken zijn van het classic model, en de spanranden zijn het gegoten Mastercast model. De One Piece wordt geleverd in een prachtige leren draagtas.

Meer lezen? Klik dan hier voor het eerste dagverslag vanaf de Musikmesse, of hier voor het tweede dagverslag. Het complete beursverslag lees je in Slagwerkkrant 188, maar hou ook de site in de gaten voor onze jaarlijkse videoreportage.