Highlights Musikmesse - Dag 1
Stralend begin van de belangrijkste Europese muziekbeurs
Merknieuws 17-04-2015 12:04
De Musikmesse schuift ieder jaar een beetje met zijn data, en dit jaar pakt dat goed uit. Er zit namelijk meer tijd tussen de NAMM-show en de Musikmesse, waardoor er meer kans is op nieuwe producten. Slagwerkkrant is op volle sterkte aanwezig om al het nieuws te verzamelen. Het uitgebreide nieuws lees je in het blad zelf, maar hier online geven we je al kort een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes. Vandaag deel 1 met Roland, Pearl, Yamaha en Ludwig. Musikmesse 2015.

Roland pakt meteen de prijs voor het belangrijkste beursnieuws, hoewel nieuws... Door een vergissing werden de lezers van het Amerikaanse blad Drum al twee weken geleden getrakteerd op een advertentie van de nieuwe TD-25. Op de Musikmesse is de mini-TD-30 voor het eerst live te zien. De pads en het reksysteem kennen we al, en de keuze voor twee verschillende setups is ook niets nieuws bij Roland, maar de TD-25 module is helemaal nagelnieuw.  

Versimpeld
Die module is ten opzichte van wat Roland in het verleden bood flink versimpeld. Er is keuze tussen 18 standaard en 18 user kits waarin je verschillende klanken kunt opslaan. De klanken van de kits kun je direct op de module met behulp van een aantal draaiknoppen bewerken, daarvoor hoef je dus niet meer door verschillende menu's te bladeren. Je slaat simpelweg op de pad die je wil editen, en met een paar draaiknoppen wijzig je de klank, demping, het formaat van je virtuele trommel en zo verder. Meer over de TD-25 lees je in het verslag in Slagwerkkrant. 

Eiken
Ludwig had op de stand een nieuwe Keystone snaredrum staan met een opvallende 8x14 hybride ketel met binnen- en buitenlagen van eikenhout en daartussen een aantal lagen esdoorn. Het ding is uitermate responsief en heeft een gigantische bak volume. Een ideale snaredrum als je een statement wilt maken. 


Klokken
Bij Pearl zoals ieder jaar een aantal excusieve finishes, deze keer op de Vision Birch kits. De eerste ziet eruit alsof je drumset is omwikkeld met een fietsketting, stoer maar niet heel erg uitgesproken. De tweede met de toepasselijke naam Time Machine knalt een stuk meer. Pearl heeft zich een beetje laten inspireren door de Time Machine trommels van Neil Peart, en heeft de versiering nog een stapje verder getrokken met een 3d-achtige klokken en tandwielenprint. 

Touwtje
Tot slot een bijzondere snaredrum van Yamaha; de 35th Anniversary Akira Jimbo. Deze metalen snaredrum heeft een felsrand in het midden van de ketel die naar binnen is gedrukt in plaats van zoals gebruikelijk naar buiten. Door die rand loopt een paars koord, en door het koord strakker of losser te binden beïnvloed je de body en sustain van de ketel. Dat is bijzonder! 

Morgen meer Messenieuws in ons tweede dagverslag!