Highlights Musikmesse - Dag 2
LP, Istanbul Mehmet en Kat spelen zich in de kijker
Merknieuws 18-04-2015 11:04
Het is een wat eigenaardige Musikmesse dit jaar. De drumhal is dit jaar fors kleiner dan voorheen, en alle merken doen het qua standgrootte wat rustiger aan. Bij de grote namen merk je dat de focus dit jaar meer dan ooit op de NAMM-show heeft gelegen en daar valt dan ook weinig nieuws te halen. Maar de kleinere merken profileren zich als altijd, en ook de recent door DW opgekochte merken laten goed van zich horen. Lees hier de nieuwtjes bij LP, Kat en Istanbul Mehmet.

We zeggen wel eens dat je begint met drummen op potten en pannen. Bij LP hebben ze dat concept naar de realiteit getrokken. De LP Raw serie vind zijn basis namelijk echt bij vuilnisbakken en potten. Speciaal gemaakt voor de wat meer street-georiënteerde percussiegroepen, a'la Stomp en Blue Man Group. De Street Cans zijn stevige floortoms gebaseerd op een vuilnisemmer. Ze hebben extra lange poten zodat je ze staand kunt bespelen. De Trash Snare is een deksel van een vuilnisbak (compleet met handvat) waar een snaredrumvel op is gezet. Het deksel is gevuld met metalen balletjes die een flinke trashy klank geven. Op de rand van de Trash snare kun je een aantal accesoires zetten zoals een demper, tamboerijnschellen of een extra snarenmat. De Potz zijn metalen potten in 4", 6" en 8". De klank is behoorlijk 'koebellig'. De Jangle Bell is een 8" Classic Rock Ridge Rider koebel met in de belmond een aantal tamboerijnschellen. Speel je bovenop de bel dan blijven de schellen stil, maar sla je op de rand dan rammelen ze vrolijk mee. Alle items uit de Raw serie hebben een stoere gegalvaniseerde finish waardoor ze er lekker industriëel uit zien.

Hadden we het gisteren nog over Rolands TD-25, vandaag ontdekten we de Kat KT-4. Deze elektronische drumset stond als prototype op de NAMM, maar nu is het ding helemaal af. De KT-4 heeft een nieuwe, goedklinkende module met 700  ingebouwde sounds, 11" Dual zone drumpads, een 12" hihatpad die met een gewoon hihatpedaal werkt, twee 12" crashes en een 14" ridepad met drie verschillende speelzones. Binnenkort lees je een test in Slagwerkkrant.

Istanbul Mehmet combineerde nog maar eens een paar bewerkingen voor de Finkox serie. De bekkens hebben een oppervlak dat een combinatie is van twee geschoren en geoxideerde ringen en twee iets verder opgeschoren ringen met een heel fijn scheerpatroon. Heel bijzonder om te zien. De klank is vrij mainstream; clean en warm, gefocust en met een mooi brommende ondertoon. Daarmee zijn de bekkens in vrijwel iedere stijl inzetbaar. Er is keuze tussen rides, crashes en hihats in verschillende maten. 

Het dagverslag van dag 1 op de Messe gemist? Klik dan hier om het alsnog te lezen. Morgen in de loop van de dag het derde en laatste deel van ons live-verslag vanaf de Messe.