Op Je Oren Online (Slagwerkkrant 149)
Audio bij de Slagwerkkrantrubriek
Slagwerkkrant Plus 23-12-2008 16:55
In de enerverende Slagwerkkrantrubriek Op Je Oren werd dit keer Ďblindí geluisterd naar de cd 'Dairy Tales' van de Nederlandse formatie Talking Crows met drummer Yonga Sun. De recensenten van dienst waren Dick de Waal, Mark Eeftens en Klaas Jan Stol, en zij waren voor lof voor de Nederlandse jazzdrummer die ze overigens niet konden thuisbrengen. Dat het om een Nederlands gezelschap ging, voelden twee van de drie wel op hun Holandse klompen aan. Klik op de cd onder het artikel en test jouw eigen luisterskills.In de formatie Talking Cows spelen verder nog tenorsaxofonist Frans Vermeerssen, pianist Robert Jan Vermeulen en bassist Dion Nijland. Het is de tweede cd van dit kwartet, met louter eigen werk. De eerste, 'Bovinity', werd samen met twee andere cdís met Yonga Sun besproken in Slagwerkkrant 142.
De volledige commentaren van deze luistertest vind je in Slagwerkkrant 149 (pagina 63).

Dick de Waal
De sociale drums en weemoedige cello (track 2) hadden in deze herfstklanken niet mooier op hun plek kunnen vallen. (...) Subtiele uptempo flams, het behoud van een prachtige beheersing tijdens bijna monumentale single stroke roll-dynamiekduikjes en de kunst van het weglaten op de juiste momenten geven deze drummer recht van spreken.

Mark Eeftens
Mooi brush- en bekkenwerk in het eerste nummer. De drummer Ė geen flauw idee wie het is Ė is duidelijk erg allround en zet ook een springerige latinbeat heel geloofwaardig neer. Een mooie plaat, niet alleen door het goede drumwerk maar ook door de grote variatie en de boeiende melodieŽn en harmonieŽn. Bravo!

Klaas Jan Stol
De nummers zijn lekker lang. Bij jazz vind ik dat altijd een pre. De drums klinken mooi droog en de bekkens zijn erg warm. Een smaakvolle drummer die precies weet wat hij moet doen om de band in het brede muzikale kader op dit album te begeleiden.
drummer links