Koen Herfst bij Vandenberg - ‘Een combi van Paice, Bonham, Powell en Rudd’
video's en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 217
Slagwerkkrant Plus 23-04-2020 09:04
In Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) lees je een OPmaat-interview met Koen Herfst over de komende release (29 mei) van het nieuwe album van Vandenberg 2020. De Haagse drummer vertelt hoe hij daar in Los Angeles bijna onbedoeld in rolde en een jongsdroom in vervulling ging: een plaat en een wereldtour met Nederlands absolute metalgitaarheld Adrian Vandenberg. Op het moment van interviewen begon net de lockdown, dus dat voorbehoud zit er natuurlijk al wel in. Hieronder vind je een link naar ons eerdere online artikel met een paar mooie video's, waaronder een preview van de track "Shadows Of The Night". En nog twee bijzonder aardige persoonlijke video's.

In het OPmaatartikel in Slagwerkkrant 217, geschreven door Han Neijenhuis, vertelt Herfst onder meer:

‘Ad had ik één keer daarvoor ontmoet; dat klikte goed. Ik was ook erg onder de indruk van de docu over hem in Het uur van de Wolf.  Dus ja, heel interessant. Zeker omdat dit geen project is, maar een echte bad ass-band voor de langere termijn. Dat spreekt me aan; ik ben niet zo’n gelegenheidsdrummer.

'Het wordt een geweldig album. Vette rock, met vlammend drumwerk. Een combi van Paice, Bonham, Powell en Rudd. Drummers van voor mijn tijd ja, maar wel helden. Made In Japan van Deep Purple heb ik grijsgedraaid.

‘Van hiphop tot deathmetal. Ik heb een brede smaak. Maar uiteindelijk ben ik vooral een rockdrummer. Groove, power, goede songs; daar hou ik van.’

 Koen Herfst in de studio in L.A. tijdens opnamen 
(foto door K. Herfst - Selfiemaster)

 

De video hieronder is een mooie behind the scenes van de opnamen met Adrian Vandenberg:

 

En dit is Adrian vandenberg die op 25 maart vanuit zijn huis (in badjas) de release aankondigt van het nieuwe album:


Als je klikt op de link zie je het online artikel met video's en preview track Shadows Of The Night

 

Lees het volledige OPmaat-interview met Koen Herfst in Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020)
Vanaf 23 april 2020 in de winkel
Of bestel 'm bij ons via Muziekmagazines.nl