Preview “Vandenberg 2020” met Koen Herfst

Nieuwe track van album online - donderdag 26 maart - 11.00 uur

Muzieknieuws 25-03-2020 16:57

Ook de grote sterren moeten in deze uitdagende tijden bijsturen en hun grote projecten online aan de man brengen. Meestergitarist Adrian Vandenberg neemt de promotie van zijn gloednieuwe album “Vandenberg 2020” in eigen hand. Donderdagochtend lanceert hij bij wijze van teaser een nieuwe track van het album. ‘De geplande videoclip ging niet door, maar het gaat om de rock & roll!’, zo laat hij weten in een Facebook-video vanuit zijn huis (in badjas). Drummer van dienst (op deze track, en veruit de meeste songs op het album): Koen Herfst.

door Bouke Bijlsma

En dat is goed nieuws voor Koen Herfst, want ook de Haagse drummer zit in deze bijzondere tijden thuis: ‘De Europese tour met mijn bluesrockband The Cards hebben we afgebroken. Ook sologigs en clinics zijn gecanceld. Echt bizar dit.’

De crisis heeft ook impact op zijn nieuwste band: Adje Vandenberg’s 2020-versie van Vandenberg. Een releaseshow voor het nieuwe album, de eerste sinds Alibi uit 1985, stond reeds gepland, festivals worden geboekt. Maar hoe het allemaal gaat lopen? ‘Het is afwachten’, zegt de drummer, die op de grote foto (zwart-wit selfie) te zien is tijdens de opnamen van het album in L.A.

 

Adrian Vandenberg kondigt op Facebook de preview aan
(vanuit zijn huis, in badjas)

 

Daarom is het mooi dat Vandenberg donderdag vast een voorproefje online gooit. Op onze vraag aan Herfst of hij ook op dit nummer te horen is, zegt hij: ‘Reken maar! Ik ben er fucking trots op. Het begint met een snareroffel a la Ian Paice.’
Nou, dat belooft! Zorg dus dat je donderdag 26 maart om 11:00 uur  klaar zit.

Je hoort:
Adrian Vandenberg (guitars), Ronnie Romero (vocals), Koen Herfst (drums), Randy van der Elsen (bass)

 

En op Spotify! 

Adrian Vandenberg en zanger Ronnie Romero  Adrian Vandenberg en zanger (op het album en in de tourband) Ronnie Romero

 

Hieronder kun je ook vast een eerder voorproefje van de plaat beluisteren. De Vandenberg-classic Burning Heart in 2020-versie (niet met Herfst en ook niet met drummer Brian Tichy; zodra we het weten, zetten we het erbij :-)

 

In de Opmaat van Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) lees je een interview met Koen Herfst over dit spannende nieuwe project. Hij noemt Vandenberg 2020 ‘Echt gaaf’ en ook ‘een bad ass-band voor de langere termijn’. Zijn drumspel op de plaat omschrijft hij zelf als: ‘een combi van Paice, Bonham, Powell en Rudd’.

Slagwerkkrant 217 ligt vanaf vrijdag 24 april in de winkel of op je mat. Check it out!

zoeken
zoeken