Drumworld Festival & Drumtalent 2015 - video's en meer
Video's en meer bij het verslag in Slagwerkkrant 190
Slagwerkkrant Plus 16-10-2015 09:10
Op zondag 13 september vond voor de 12de keer het Drumworld Festival plaats in Ittervoort, georganiseerd door Adams Drumworld, mede tot stand gekomen in samenwerking met Slagwerkkrant. Het Slagwerkkrant-team was de hele dag aanwezig om de Finale Drumtalent te jureren, te fotograferen, te noteren, Poll Awards uit te delen, en gewoon ontzettend te genieten van de mooie clinics! Bekijk hier een videocompilatie van de clinics, een van de tracks die Dennis Chambers meespeelde tijdens zijn clinic en een reportage van de Finale Drumtalent 2015, inclusief een interview met winnaar Myron Matitawaer.

Vorig jaar schreven we dat het de beste editie ooit was van het Drumworld Festival. Daar is editie 2015 makkelijk nog eens overheen gegaan. De line-up beloofde al veel, maar dat de dag zo inspirerend, meeslepend, boeiend en leerzaam zou zijn, overtrof alle verwachtingen. Bovendien was de opkomst enorm. Het drukst was het bij de clinic van Dennis Chambers. Niet zo gek natuurlijk. Al sinds de jaren tachtig behoort hij tot de wereldtop, en iedereen was benieuwd hoe hij zijn ziekte van vorig jaar heeft kunnen verwerken. Nou, dat was overduidelijk: ongelooflijk was zijn energie, souplesse, finesse, dynamiek en groove. We wisten dat hij alweer had getourd met Maceo Parker en Mike Stern, maar op het Drumworld Festival werd het helemaal duidelijk: ‘Chambers is 100% back’. Lees het persoonlijke en onthullende interview in Slagwerkkrant 190, november-december 2015. 

De dag begon met de Finale Drumtalent 2015, de contest voor drummers t/m 18 jaar in de Benelux, georganiseerd door Slagwerkkrant en Adams Drumworld. Uit de finalisten Ricardo Buteijn, Dani van Kruistum, Myron Matitawaer en Robbe van Ael werd de 13-jarige Myron Matitawaer gekozen tot Drumtalent 2015. Na de bekendmaking van de winnaar (Myron werd het eerst even te veel) nam juryvoorzitter Fred Cohen de vier jongens apart om ze de feedback mee te geven van de andere juryleden: Jan Haspeslagh, Frans Swinkels en Horacio ‘El Negro’ Hernandez.

Bekijk de reportage die we maakten van Finale, bekendmaking winnaar en het interview met de winnaar. 

Na de Finale Drumtalent was het aan de Hongaarse drummer Peter Szendofi de eerste clinic te doen, gevolgd door de Drums On Mars-performance van Andreas Plum. 'De drie grote namen' van de dag volgden een voor een met fraaie clinics: Robert 'Sput' Searight, Horacio Hernandez en Dennis Chambers. De dag sloot af met een mooi concert door Mick Gravéé en zijn band Dreamteam. 

Bekijk hier een compilatie van de clinics 

 

En bekijk hier de performance van Dennis Chambers, die een track meespeelt.

Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Het is inmiddels traditie. De winnaars van de Slagwerkkrant Poll Awards verzamelen zich tijdens het Drumworld Festival om hun award in ontvangst te nemen. Erk Willemsen en Dennis Boxem overhandigden de awards aan: Jimmy van den Nieuwenhuizen, Koen Herfst, Lucas van Merwijk, Slagerij Van Kampen, Jubal, Jeroen Bakx voor Tama, Henk van Steenwijk voor Zildjian, Gabriel Laurens voor EMD, Stefan van de Brug voor zichzelf en voor Ludwig, Tom Buytaert voor Roland, Stef Verbeught voor Vic Firth, Antoine Hoos voor DW en voor Martin Verdonk, die niet kon komen aangezien hij moest spelen, Eric van Dieteren voor Johan Boere Drumschool, en Teun van Zoggel namens Hans Eijkenaar, die niet langs kon komen omdat hij opnamen aan het maken was voor The Voice Of Holland.

 

Live verslag
Lees hier het live verslag van het Drumworld Festival, dat we tijdens de dag online hebben geplaatst.