Live verslag Drumworld Festival
Ittervoort, 13 september 2015
Muzieknieuws 12-09-2015 21:33
Vorig jaar schreven we dat het de beste editie ooit was van het Drumworld Festival. Daar is editie 2015 makkelijk nog eens overheen gegaan. De line-up beloofde al veel, maar dat de dag zo inspirerend, meeslepend, boeiend en leerzaam was overtrof alle verwachtingen. Bovendien was de opkomst enorm.
Dank aan John Janssen en anderen bij Adams Drumworld. Het was een genoegen als Slagwerkkrant een bijdrage aan deze dag te kunnen leveren.

Lees hieronder wat we er tijdens de dag al van vonden. In omgekeerde volgorde van opkomst.

Vandaag Drumworld festival in Ittervoort! Slagwerkkrant doet live verslag op Facebook en in dit artikel op Slagwwerkkrant.nl. 


MICK GRAVEE EN ZIJN DREAMTEAM
Een waardige en lekker afsluiting van de dag: Mick Gravéé en zijn band Dreamteam speelden intensief en virtuoos.   

DENNIS CHAMBERS
Ongelofelijk, de energie, souplesse, finesse, dynamiek en groove van Dennis Chambers. Hij was even uit de roulatie, maar is 100% terug, zoveel is wel duidelijk. Monter en eager beantwoordt hij vragen en speelt hij de sterren van de hemel.  

ROBERT 'SPUT' SEARIGHT
Creativiteit in het kwadraat bij Robert 'Sput' Searight. Wat een geweldig muzikaal vuurwerk. Hij begon zijn clinic met de mededeling dat hij tracks had laten maken die hij zou gaan meespelen, maar nog nooit eerder had gehoord. Om zichzelf scherp te houden met improviseren. Dat lukte briljant, en was ongemeen spannend. We hoorden veel soundscapes die hij voorzag van razende fills en uitgesponnen groovestukken.   

 
 

 
UITREIKING SLAGWERKKRANT POLL AWARDS
Het is inmiddels traditie. De winnaars van de Slagwerkkrant Poll Awards verzameen zich tijdens het Drumworld Festival om hun award in ontvangst te nemen. Erk Willemsen en Dennis Boxem overhandigden de awards aan: Jimmy van den Nieuwenhuizen, Koen Herfst, Lucas van Merwijk, Slagerij van Kampen, Jubal,Jeroen Bakx voor Tama, Henk van Steenwijk voor Zildjian, Gabriel Laurens voor EMD, Stefan van de Brug voor zichzelf en voor Ludwig, Tom Buytaert voor Roland, Stef Verbeught voor Vic Firth, Antoine Hoos voor DW en voor Martin Verdonk die niet kon komen aangezien hij moest spelen, Eric van Dieteren voor Johan Boere Drumschool, en Teun van Zoggel namens Hans Eijkenaar, die niet langs kon komen omdat hij opnames aan het doen was voor The Voice of Holland.  


foto door Drummerszone

EL NEGRO
De clinic van Horacio 'El Negro' Hernandez was uitstekend bezocht. Hij kondigde aan zonder clicktrack te gaan spelen, ook om het voor hemzelf 'fris' te houden. Aan het eind van zijn clinic toch een verrassing: hij speelde de track mee die ook de Drumtalent-deelnemenrs moesten doen vanochtend. Een nieuwe song voor hem, die hij natuurlijk briljant meespeelde. 


Een fragment:  

 

PETER SZENDOFI
Peter Szendofi speelt prachtig muzikaal en virtuoos. Met stokken, brushes en zijn handen weet hij heel veel klanken uit zijn bescheiden aantal drums te halen. 

 

ANDREAS PLUM'S DRUMS ON MARS
De eerste reguliere act op het Adams Drumfestival. Andreas Plum speelt met precisie, op een gigantische drumkit. Stevige en technische rocksong met grooves waarin Plum veelvuldig kiest voor octobans en gongdrum.

 

WINNAAR DRUMTALENT 2015 
De 13-jarige Myron Matitawaer is gekozen tot Drumtalent 2015, de contest voor drummers tm 18 jaar, georganiseerd door Slagwerkkrant en Adams Drumworld.Hij gaf een geweldig dynamisch, creatief optreden, en beheerst het grooven uitstekend. 

 

Bekijk hier de videoreportage! 


 

FINALE DRUMTALENT 2015

Eerste onderdeel  van de dag is de Finale van Drumtalent 2015, een contest voor drummers tot en met 18 jaar. 

Vier deelnemers traden aan, in deze volgorde: 
* Ricardo Buteijn (foto boven)
* Dani van Kruistum
* Myron Matitawaer
* Robbe van Ael (foto hieronder) 
Fragment uit het optreden van Myron Matitawaer.

Om 13.30 uur maken we de winnaar bekend. De jury is zich nu aan het beraden.  

Programma van vandaag. 

10.30-11.20        Finale Drumtalent 2015

11.30-12.15        Andreas Plum

12.30-13.15        Peter Szendofi

13.30                  Bekendmaking Drumtalent 2015             
13.30-14.30        Horacio ‘El Negro’ Hernandez

14.45-15.00        Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards

15.00-15.45        Robert ‘Sput’ Searight

16.00-17.00        Dennis Chambers

17.15-18.00        Mick Gravéé & Band (Dreamteam)