Samba Percussie Festival Oss - zondag 28 juni

2de editie sambafeest met o.a. Circle Percussion en Dale Caña

Muzieknieuws 14-06-2015 06:06

Dale Caña, sambapercussieband uit Oss, organiseert opnieuw een feestelijk Samba Percussie Festival in het centrum van Oss op 28 juni. Tijdens dit gratis evenement op de (koop)zondag treden meerdere sambapercussiebands, uiteraard met schitterend uitgedoste exotische danseressen en een opwindende capoeira dansact met live muziek, met als Grande Finale een parade van alle bands om 16.15 uur vanaf de Groene Engel naar het Heuvelplein. Verder is er een speciaal optreden van Circle Percussion. Als je klikt op het pdf-icoon onder Download kun je het complete programmaoverzicht bekijken.

Na de succesvolle eerste editie, vorig jaar tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië, zijn de mensen van Dale Caña er opnieuw in geslaagd een mooi programma samen te stellen. Vanaf 13.00 uur zijn er die zondagmiddag spectaculaire optredens van o.a. Marancha (Amsterdam), Trovoada (’s-Hertogenbosch), Young Impact Brassband (Amsterdam), Las Regaderas (Valkenswaard) en natuurlijk Dale Caña zelf. Batuque Capoeira brengt een spectaculaire show met Braziliaanse vechtkunst, muziek, dans en acrobatiek. De danseressen van Hips On Fire uit Oss en Samba No Pè uit Rotterdam verzorgen wervelende dansoptredens.

Als speciale act treden de mannen van Circle Percussion op met hun enorme arsenaal van bijzondere slaginstrumenten, met in het bijzonder de uitgebreide collectie authentieke trommels uit Japan, waarvan sommigen een doorsnede hebben van bijna 2 meter.
In Slagwerkkrant 179 (januari-februari 2014) publiceerden wij een artikel over de groep die toen 40 jaar bestond en furore maakte met jubileumvoorstelling Big Men Drums. Wij schreven toen onder meer:

Ook toen Circle Percussion zich ging toeleggen op andere slagwerktradities (naast Japans en westers vooral Afrikaans), bleef het neerzetten van een authentieke muzikale sound een hoofddoel. De groep maakte in 1996 in samenwerking met slagwerkgroep Anumadutchi de theatershow Drums Of The World. Het succes van deze theatervoorstelling, die in verschillende versies zo’n 250 keer wereldwijd werd uitgevoerd, was het startschot voor een hele serie slagwerkvoorstellingen en het begin van een succesvolle theatercarrière voor Circle Percussion.

Groepsleider Erwin Oudshoorn zegt in datzelfde artikel:

‘We zetten een oershow neer die met beide benen geworteld is in puur trommelen.’

Cirlce Percussion

 

Om 16.15 is het startschot van de Grande Finale Parade met alle deelnemende groepen vanaf de Groene Engel  naar de Heuvel, waar nog een afsluitend slotstuk gespeeld zal worden met alle bands!

Kijk voor meer informatie over sambapercussieband Dale Caña uit Oss (2004) en over het festival op hun website: www.dalecana.nl

 

 

zoeken
zoeken