The Medics zoeken nieuwe drummer
Jasper Fabius verlaat band voor studie
Artist news 10-10-2011 16:06
Na een succesvolle 'Dance Into The Dark' albumtour heeft drummer Jasper Fabius van de Utrechtse band The Medics besloten om te stoppen als drummer van de band. Interesse in deze job? Mail de band!
De andere bandleden vinden het erg jammer om Jasper Fabius straks in de oefenruimte en op tour te moeten missen, maar begrijpen het besluit om in dit stadium voor zijn studie te kiezen. Fabius zal nog aanblijven totdat er een nieuwe drummer is gevonden. Hij licht zijn beslissing als volgt toe:  

'Waarschijnlijk zou ik nog wel een tijdje mijn studie en de band kunnen combineren, maar ik heb besloten dat het voor The Medics et beste is als ik nu stop. We hebben net ons debuutalbum uitgebracht en een fantastische albumtour achter de rug. Er breekt nu een nieuw tijdperk aan voor de band. Ik verwacht dat het snel stijgende niveau van The Medics en de studielast over een jaar niet meer te combineren zullen zijn. Vanaf het begin heb ik altijd gezegd dat mijn studie op de eerste plaats staat. Nu heeft dat tot mijn grote spijt consequenties, ook al sta ik nog steeds volledig achter de band en gaan we als vrienden uit elkaar.'

Noodgedwongen gaan The Medics dus op zoek naar een nieuwe drummer, geïnteresseerden kunnen mailen naar drummer@themedics.nl.

The Medics: 'We zoeken in de eerste plaats iemand die zich kan vinden in de muziek die we maken en het leuk vindt om mee te schrijven aan nieuw werk. Wij hanteren binnen de band graag het motto dat iedereen zich in dienst stelt van de muziek.
De nieuwe drummer moet zich in het volgende kunnen herkennen:
- Gevorderde drummer met podiumervaring
- Ambitie om mee te groeien met de band (indicatie: 100 shows per jaar in binnen- en buitenland)
- Leeftijd: 20 - 30 jaar
- Bereid zijn om met clicktrack te spelen
- Woonachtig in Utrecht of omgeving

Luister hier naar het album Dance Into The Dark.

drummer links