Clinic Joost Kroon bij Rotterdam Drum Department
Twee uur durende sessie
Artist news 26-09-2011 15:58
Drumspeciaalzaak Rotterdam Drum Department bestaat komende oktober één jaar. Om dat te vieren heeft de winkel een bijzondere drummer uitgenodigd. Zaterdag 8 oktober zal Joost Kroon van New Cool Collective en Kane een speciale clinic verzorgen.

Niet alleen speelde Kroon (1981) in de twee bovenstaande bands. In zijn indrukwekkende lijst staan namen als Hans Teeuwen, Pete Philly & Perquisite, Candy en Hans Dulfer, Tony Allen en Benjamin Herman. Daarnaast doet de drummer veel studiowerk voor Nederlandse, maar ook internationale artiesten. In 2003 studeerde Kroon af aan het Rotterdams Conservatorium en is daar sinds een aantal jaar ook actief als docent. 

In 2010 bekroonde medemuzikanten de drummer met een felbegeerd Duiveltje voor beste popdrummer. Maar ook de lezers van Slagwerkkrant weten de drummer te waarderen. Zo werd Kroon in 2009 en 2011 uitgroepen tot beste jazzdrummer van de Benelux. In nummer 145 heeft Slagwerkkrant een uitgebreid interview met Joost Kroon. Onder andere over zijn beginperiode bij Kane, de doorbraak bij New Cool Collective en een uitgebreid rapport over de setup van de drummer.

zaterdag 8 oktober, 11:30u
gratis entree; graag wel even reserveren via: info@rotterdamdrumdepartment.nl

drummer links