Drumclinics in het najaar
Bittner, Van Emmerloot, Minnemann en Mezzoforte
Artist news 15-09-2011 16:09
Vier drummers van formaat geven de komende maanden clinics in de BeNeDu: Jason Bittner, Juan van Emmerloot, Gulli Briem en Marco Minnemann. We zetten alles even voor je op een rijtje.

Jason Bittner geeft twee clinics voor Zildjian bekkens en Tama drums; maandag 19 september in België en dinsdag 20 september in Nederland. De drummer van metalband Shadows Fall, die in de Modern Drummer lezerspoll van 2006 nog werd uitgeroepen tot Best Metal Drummer, is ook succesvol als schrijver van lesboeken. Met coauteur Joe Bergami bracht hij Drumming Out Of The Shadows uit, volgens de lezers van Modern Drummer het beste lesboek van 2006.
Over de komende clinics zegt Bittner:

"The clinic tour will feature play-alongs, free-form playing, educational content, and fun. I’m hoping to have a few Shadows Fall-tracks from my new record to share with fans on the tour."

Er zijn ook prijzen te winnen en je krijgt extra korting op diverse Zildjian-producten.


19 september: Muziek‘O’Droom, Bootstraat, Hasselt (B), 20.00 uur, entree: € 5,-
20 september: Feedback Rotterdam, Ceintuurbaan 191, Rotterdam, 20.00 uur, entree: gratis

www.drumworld.nl/events
www.feedback.nl

Juan van Emmerloot (Sonor, Paiste, Protection Racket) geeft clinics bij Steenbeek (Nijkerk) en Rimshot (Wolvega). De Nederlandse topdrummer die speelde met internationale namen als Steve Lukather, Snowy White, Stef Burns en Poppa Chubby staat bekend om zijn bevlogen en leerzame workshops en clinics. Op zijn eigen website Drummingsecrets.com krijg je regelmatig inzicht in Van Emmerloots bijzondere kijk op het drumvak. Ga naar de sites van de twee betrokken muziekzaken voor meer info en inschrijven.
20 september: Muziekhandel Steenbeek, Galvanistraat 29, Nijkerk, 20.00 uur, entree: € 7,50
11 december: CMVW, Markt 42, Wolvega, 14.00, entree: 7,50

www.steenbeekmusic.nl
www.rimshot.nl
www.drummingsecrets.com/

Gulli Briem en Johann Asmundsson, drummer en bassist van de IJslandse formatie Mezzoforte, geven een drums-bas clinic in Hengelo. 
24 september 2011: Muziekmetropool Hengelo, 13:00 uur, entree € 7,50 (te bestellen via: info@popscoolhengelo.nl)

www.muziekmetropool.nl

Onder de noemer Fall Clinic Tour 2011 geeft Marco Minnemann (DW, Zildjian) clinics in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. Als sessie- en tourdrummer voelt de Duitse drummer zich net zo thuis bij de trashmetal van Kreator als bij de alternatieve rock van gitarist Adrian Belew. In zijn nieuwe trio The Aristocrats trekt Minnemann nadrukkelijk zijn eigen plan. Maar vooral als solodrummer maakt Minnemann al jaren indruk met zijn onnavolgbare clinics en zijn inspirerende drumboeken (Maximum Minnemann) en -dvd’s (Extreme Drumming, The Marco Show).

20 november: Rock Shop Trommeltage 2011, Karlsruhe (D)
22 november: Klangfarbe Drumhouse, Drum City, Szene, Wenen (Oostenrijk)
23 november: Musik Meisinger, Burghausen (D)
24 november: Musikhaus Thomann, Treppendorf (D)
26 november: Just Music, München (D)
1 december: Adams Drumworld, Ittervoort (NL)
2 december: Mattys Music, Drums Only, Lokeren (B)

www.drumworld.nl/events
www.mattys-music.be

drummer links