Textures presenteert nieuw werk
Nederdjentband klaar voor Amerikaanse tournee
Artist news 25-08-2011 16:00
De Nederlandse progressieve metalgroep Textures gaat in september en oktober voor het eerst optreden in de Verenigde Staten en Canada. Als opwarmertje speelden drummer Stef Broks & co. op 23 augustus jl. in de winkel van schoenontwerper Floris van Bommel in Amsterdam, waar de bandleden speciale Textures signature-schoenen in ontvangst mochten nemen.

Textures en het Amerikaanse Periphery gaan dit najaar vijf weken samen op tournee met The Human Abstract (ook uit de VS). Na de Noord-Amerikaanse tour volgt op 23 oktober in de Mezz in Breda de exclusieve Nederlandse presentatie van het vierde Textures-album 'Dualism', de opvolger van ‘Silhouettes’ uit 2008.

Textures speelt voornamelijk buiten Nederland en heeft voor deze releaseshow bewust voor Breda gekozen, aangezien de band oorspronkelijk afkomstig is uit deze regio. Voorprogramma's zijn het Engelse TesseracT en de Brabantse metalband When All Light Dies, die ook nieuw werk presenteert. In november volgt een korte Nederlandse tour met Face Tomorrow en Steak Number Eight.

Voor een klein publiek van genodigden hield Textures een aantal nummers van 'Dualism' ten doop in de winkel van schoenontwerper Floris van Bommel (zelf Textures-fan) aan de Singel in Amsterdam. Tweevoudig Slagwerkkrant Poll 2011-winnaar Stef Broks was net als de overige bandleden zichtbaar blij om de repetitieruimte even van zich af te kunnen schudden. Een drietal nieuwe songs en enkele bekende nummers waren goed voor een feestelijk en warm halfuurtje.

Textures heeft met de drie voorgaande albums een sterke internationale reputatie opgebouwd. Zo heeft de band al meerdere keren door Europa en Rusland getourd, waarbij ze samenspeelden met bands als Arch Enemy, Machine Head en The Dillinger Escape Plan. Ook in India is de band succesvol: hun optredens daar trekken meer dan 5000 bezoekers. In de Benelux deed de metalformatie optredens op o.a. Lowlands, Noorderslag en Graspop.

Bekijk hier het tourschema van Textures in de VS 2 september t/m 8 oktober.

drummer links