Ex-Massada drummer de cel in
16 maanden voor ontucht met proeftijd
Artist news 28-07-2011 15:40
De 35-jarige drummer Alvin Manuhuwa uit Amsterdam is op 28 juli 2011 door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde ook een proeftijd van twee jaar op. In die tijd geldt ook een contactverbod.

De rechtbank achtte bewezen dat hij ontucht pleegde met twee meisjes van 14 en 16 jaar oud. Manuhuwa drumde onder meer in de Moluks-Nederlandse band Massada, Dragonfly en speelde bij zangeres Ninthe. De meisjes bewonderden hem en werden in oefenruimtes en in zijn toenmalige woning in Zwolle door de drummer misbruikt. Hij werd vanwege de aantijging direct uit Massada gezet.

De uitspraak van de rechtbank was conform de eis van de officier van justitie. 'Hij heeft misbruik gemaakt van de bewondering die beide meisjes hebben voor zijn talent op gebied van drummen', aldus de voorzitter van de rechtbank.

Naast de celstraf moet Manuhuwa ook een schadevergoeding van 1500 euro aan een slachtoffer betalen. Aan de drummer is voor dat meisje ook een contactverbod voor twee jaar opgelegd. Het tweede slachtoffer had geen schadevergoeding geëist.

drummer links