Michel Schoots nieuwe drummer Mala Vita
Van Urban Dance Squad naar mestizo
Artist news 15-06-2011 12:34
Michel Schoots, producer van onder andere Kane, Racoon en Claw Boys Claw maar internationaal vooral bekend als drummer van Urban Dance Squad, is toegetreden tot mestizo-band Mala Vita.

Het is Schoots' eerste band sinds de Urban Dance Squad. Ook Erik Jan Bosch, Mala Vita-bassist van het eerste uur, is terug op het nest. Een grote wens van de groep (verder bestaande uit Zanger Mickael Franci, accordeonist Emil Kunto en gitarist Davor Lazic) is daarmee in vervulling gegaan. Op dit moment wordt er gewerkt aan de productie van de opvolger van tweede album En Exilio uit 2009. Het nieuwe album zal begin volgend jaar uitkomen.

Schoots volgt de Kroatische drummer Sin Banovic op, over wie wij kort geleden nog een Opmaat-interview plaatsten in Slagwerkkrant 161 (jan-feb 2011).

Mala Vita maakt een energieke cross-over van balkanpunk, latin, reggae, rock en hiphop. De band zingt in het Italiaans, Servo-Kroatisch, Engels, Spaans en Frans.

Sinds de oprichting in 2002 heeft Mala Vita zich in een duizelingwekkend tempo ontwikkeld. De band heeft vele podia in diverse binnen- en buitenlandse zalen en festivals beklommen. Met als hoogtepunten: driemaal Lowlands, een grote tour door Mexico, hoofdpodium Exit Festival in Novi Sad, Servië, tweemaal Noorderslag, Polé Polé op de Gentse Feesten en het Internationaal Film Festival in Zagreb. Daarnaast heeft de band verschillende malen getourd door Europa, in met name de Balkan, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. In 2005 won de band een Essent Award.

Eerder dit jaar koos het Amerikaanse major network CBS de Mala Vita-track Don't Leave Me Lonely voor de soundtrack van episode 107 van de populaire serie CHAOS.

drummer links