Kofi Baker clinic in Werkhoven
Open dag Ludwig Rhythm Factory
Artist news 23-05-2011 16:01
Op zaterdagmiddag 4 juni organiseert Ludwig Rhythm Factory in Werkhoven een open dag. Speciale gast tijdens deze dag is drummer Kofi Baker.

Geïnteresseerden kunnen tijdens deze open dag terecht bij Ludwig Rhythm Factory om de studio te bekijken en zich aan te melden als student. Tijdens de open dag is de Rhythm Factory Recording Studio ook te bezichtigen, er zullen ook opnames worden gemaakt. Speciale gast Kofi Baker (zoon van Ginger Baker van o.a. Cream en Blind Faith) zal ’s middags zijn ‘Tribute to Cream’ spelen.

Op 2 juni (Hemelvaartsdag) zijn clinics bij te wonen van Baker en gitarist Tony Spinner (Toto, Mr. Big). Baker en Spinner spelen samen met bassist Daniele Labbate in Kofi Bakers trio ‘Tribute to Cream’. Toegangskaarten kosten per clinic 10 euro per persoon.

We bespraken in Slagwerkkrant 161 al een clinic van Kofi Baker. Hierbij viel op dat zijn solo's soms expliciet zijn geïnspireerd door zijn vader Ginger. Ook is zijn drumwerk opvallend stevig en doordrenkt van de polyritmiek.   

Ludwig Rhythm Factory is een instituut voor drummers dat zich bezighoudt met drumlessen, workshops, clinics en het ontwikkelen en uitgeven van lesmateriaal. Initiatiefnemer en bedenker Gijs Kasius begon in 1983 zijn eerste drumschool op de zolder van zijn toenmalige woning.

Voor meer informatie over de open dag en de clinics kun je terecht op de website van Rhythm Factory: rhythm-factory.nl.

drummer links