The Skatalites-drummer Lloyd Knibb overleden
Grondlegger ska-ritme al langer ziek
Artist news 12-05-2011 16:05
De Jamaicaanse ska-drummer Lloyd Knibb is donderdag 12 mei op 80-jarige leeftijd overleden. Knibb was een van grondleggers van het ska-ritme en vooral bekend als de drummer van The Skatalites.

Knibb, geboren op Jamaica, deed zijn eerste ervaringen als drummer op in jazzbands. Hij speelde onder andere met de Val Bennett Band, Count Ossie’s Group en de band van Eric Dean, waarin hij met diverse stijlen in aanraking kwam. Deze kennis zorgde ervoor dat hij het slagwerk kon verzorgen op platen van Coxsone Dodd, Prince Buster en Duke Reid.

Knibb werd bij het grote publiek vooral bekend als de drummer van The Skatalites, met wie hij sinds midden jaren '50 speelde. De band bracht in de jaren ’60 zijn eerste platen uit en liet een hele generatie kennis maken met ska. The Skatalites vielen uiteen in verschillende groepen tussen 1965 en 1983. Hun reünie was succesvol en de groep werd in de jaren ’90 twee keer genomineerd voor een Grammy Award. Knibb speelde zijn laatste show met de band in april 2011. Hij leed aan leverkanker en overleed op Jamaica in het bijzijn van vrienden en familie.  

In de video het laatste optreden van Lloyd Knibb met The Skatalites.

https://www.youtube.com/v/7-770eWQBY8?fs=1&hl=nl_NL&rel=0">name="allowFullScreen" value="true"> 

 

 

drummer links