Nieuwe drummer The Mad Trist
Roy Moonen neemt drumstokjes over van Daan Koene
Artist news 29-04-2011 14:20
Stonerrockband The Mad Trist heeft een nieuwe drummer gevonden in de persoon van Roy Moonen, hij vervangt Daan Koene die in februari stopte als slagwerker bij de band.

Bassist Luc Hameleers is blij dat ze snel een nieuwe slagwerkwerker hebben gevonden voor de stonerrockband uit Maastricht. “Het is meer dan fijn dat we iemand in onze directe omgeving hebben weten te vinden waar we al jaren mee bevriend zijn.”  Moonen schrijft op dit moment al mee aan het tweede album van de band. “Het is te gek om aan het begin van het creactieve schrijfproces in te stappen en van dag één betrokken te zijn bij het ontstaan van het tweede album.”

In 2008 en 2009 toerde Moonen nog door Europa, Amerika en Rusland met zijn toenmalige band Born From Pain. Daarnaast levert hij werk als sessie en studio muzikant en geeft hij drumles aan bijna dertig studenten. Moonen heeft echter aangegeven dat dit jaar zijn focus het meest op zijn nieuwe bands Kill Ferelli, ROOF en uiteraard The Mad Trist zal gaan liggen.

Momenteel is het viertal van The Mad Trist bezig met hun tweede album dat begin 2012 moet gaan verschijnen. In 2006 wonnen ze het Weerter Amateur Festival, een jaar pakten ze ook de zege bij de Battle voor Limburg. The Mad Trist bracht vorig jaar debuutplaat Pay The Piper uit die de aanleiding was voor een grote clubtour.

Bekijk hier nog één keer Daan Koene in actie bij The Mad Tristdrummer links