Phil Collins stopt met drummen
Oud Genesis drummer biedt excuses aan voor zijn muziek
Artist news 08-03-2011 21:59
Hoewel hij het al een paar keer eerder had aangekondigd lijkt Phil Collins nu toch echt voorgoed zijn drumstokken in de ring te gooien. Dat heeft hij verteld in een interview met het blad FHM. De 60-jarige muzikant verontschuldigde zich zelfs voor zijn muziek. "Ik vind het geen wonder dat mensen een hekel aan mij hebben. Het spijt me dat mijn muziek zo succesvol was."De Britse drummer en zanger heeft last van zijn nek en handen waardoor hij niet meer kan drummen. "Ik maak me geen zorgen over het nooit meer kunnen drummen, Wat ik veel erger vind is het niet kunnen snijden van een brood of dat ik niets kan bouwen voor mijn kinderen." Volgens artsen zouden zijn handen binnen een jaar weer aangesterkt moeten zijn. "Maar ze zijn niet sterk genoeg om te drummen. Dat zal ik waarschijnlijk nooit meer kunnen."

Collins zegt zichzelf niet te herkennen als hij naar de oude beelden van zichzelf kijkt. "Ik ben nu een compleet ander persoon, Ik denk ook niet dat iemand me zal missen." Verwijzend naar de vele negatieve kritiek van recensenten, die hem verweten na zijn Genesisjaren te commercieel te zijn geworden. "Ik ben veel gelukkiger als ik mezelf uit de schijnwerpers houd." De drummer weet al wat hij nu gaat doen. "Ik ga op een mysterieuze fietsvakantie en keer niet meer terug. Dat zou een geweldige manier zijn om het verhaal te beëindigen."

Collin’s professionele carrière begon als drummer voor de rockband Flaming Youth. Later sloot hij zich aan bij Genesis waar hij eerst alleen drumde en de achtergrondzang voor leadzanger Peter Gabriel verzorgde. Toen Gabriel in 1975 de band verliet werd Collins leadzanger van de band.

  • Luister naar het beste werk dat hij in zijn carrière maakte in de playlist van het Spotify-kanaal van Slagwerkkrant.

    En bekijk de fameuze break van In The Air Tonight. Die ene riff zette een hele generatie aan tot drummen.

  • drummer links