Martijn Vink bij Anouk
Jazzdrummer volgt Oscar Kraal op
Artist news 27-01-2011 15:42
Een opvallende stap van drummer Martijn Vink, die de cover van de Slagwerkkrant-editie siert die nu in de winkel ligt: hij neemt de plaats in van Oscar Kraal op de drumkruk bij Anouk.Oscar Kraal motiveert zijn besluit als volgt:
"Ik heb besloten om in 2011 niet meer met de Anouk band mee te spelen. Geen geruzie of moeilijk verhaal, ik heb vanwege het geringe aantal optredens per jaar besloten andere werkzaamheden de voorkeur te geven en dan moet je kiezen. Ik wens Anouk & band & alle fans het allerbeste... I had a blast!!! En ik lees net dat Martijn Vink me gaat opvolgen bij Anouk. Is dat vet dan!! Nu heeft ze dus de beste drummer van NL, for real!"

Kraal gaat uitgebreid touren met Candy Dulfer, die dit jaar aanmerkelijk meer optredens geboekt heeft staan dan Anouk.

Martijn Vink heeft na een snelle auditieronde de kruk van Kraal overgenomen. Dat twitterde de zangeres op dinsdag 25 januari. Na Joost Kroon bij Kane dus wederom een doorgewinterde jazzdrummer in een rocksetting.

Martijn Vink is bekend van The Ploctones en is een veelgevraagd drummer in uiteenlopende jazzsettings. Hij speelde onder meer met het Metropole Orkest, New Cool Collective en Trijntje Oosterhuis, naast een lange rij internationale jazzgrootheden. Hij is de coverartiest van Slagwerkkrant 161 (januari-februari 2011).

Anouk legt momenteel de laatste hand aan een nieuw album, dat in mei zal verschijnen. Vink debuteert met de zangeres en haar band tijdens Paaspop in Schijndel op 22 april.

drummer links