Mike Portnoy verlaat Dream Theater
Mede-oprichter heeft er geen zin meer in
Artist news 09-09-2010 21:11
Dream Theater-drummer Mike Portnoy heeft aangekondigd dat hij per direct de band verlaat. In zijn verklaring laat hij weten dat hij de progressieve metalgrootheid in groeiende mate als een verplichting voelt: 'Nadat ik dit jaar geweldige ervaringen heb gehad met Hail!, Transatlantic en Avenged Sevenfold, ben ik helaas tot de conclusie gekomen dat ik met die projecten meer plezier en betere persoonlijke relaties heb dan met Dream Theater.'Portnoy richtte de band in 1985 op onder de naam Majesty met bassist John Myung en gitarist John Petrucci. Ze begonnen covers van Rush en Iron Maiden te spelen en streefden er toen zij eigen werk gingen schrijven naar om de onregelmatige ritmes van de progressieve rock met de intensiteit van traditionele metal te combineren. Nadat een andere Majesty met juridische stappen dreigde, veranderde de band haar naam op suggestie van Portnoy's vader in Dream Theater.

Dream Theater bracht in haar bestaan tien studioplaten uit waarmee zij de meest succesvolle progressieve metalband werden. Portnoy was op al deze albums te horen. In Slagwerkkrant 152 licht Portnoy het meest recente album 'Black Clouds & Silver Linings' nog toe.

De overige leden van Dream Theater hebben inmiddels aangekondigd het besluit van Portnoy te betreuren, maar wel verder willen gaan met een andere drummer. Portnoy heeft zelf al openlijk verklaard dit vervelend te vinden. Ook heeft hij gezegd met veel nieuwe projecten bezig te zijn.
drummer links