Pimba start ikwildrummen.nl

Artist news 20-10-2004 16:32

Drummer Pim van Ham is in oktober 2004 gestart met zijn project 'Ik wil Drummen'. Dit initiatief voor drumworkshops is speciaal opgezet voor kinderen van basis- en middelbare scholen.

Na zijn afstuderen als Docerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium is Pim hard aan de weg aan het timmeren als drummer, drumleraar en al reeds twee jaar bezig met het organiseren en geven van workshops rondom zijn eigen drumproject pimbadrums.(www.pimbadrums.com). Deze workshops zijn vooral gericht op mensen die al drummen om hen een nieuwe en frisse kijk op het drummen te geven. De ‘ikwildrummen’-workshops zijn dan ook in het leven geroepen om juist diegenen die niet drummen te bereiken.

Tijdens de ‘ikwildrummen’-workshops word je meegenomen op een ontdekkingsreis door de wereld van ritme. Je komt erachter dat je ritme overal en in alles terug kunt horen. Samen met zijn drumstel demonstreert en vertelt Pim van Ham hierover. Studenten doen tijdens de workshop natuurlijk intensief mee: samen ritmes klappen en op trommels slaan om de ritmes te kunnen voelen. De workshops zijn vernieuwend, verfrissend, leuk en leerzaam om aan mee te doen en naar te kijken!

Pimba legt uit wat de workshops precies als doel hebben:

De workshops zijn bedoeld om kinderen op een leuke en informatieve manier een bredere kijk te geven in de wereld van ritme. Wat is ritme nu eigenlijk en waar komt het vandaan? Samen klappen en zelf op trommels slaan zodat je het ritme echt voelt! Tijdens deze muzikale ontdekkingsreis krijg je hierop alle antwoorden. Het drumstel en verschillende trommels zullen dan ook aanwezig zijn om deze ontdekkingsreis kracht bij te zetten!

Kijk op www.ikwildrummen.nl voor meer informatie over de workshops en hoe je informatie kunt opvragen en Pimba kunt boeken.

zoeken
zoeken