Within Temptation op zoek naar nieuwe drummer
Stephen van Haestregt vertrekt na theatertour
Artist news 02-04-2010 17:04
Na tien jaar heeft drummer Stephen van Haestregt besloten op te stappen bij Within Temptation. Hij is met de band voor het laatst op het podium te zien tijdens hun komende theatertour. Within Temptation meldt in een (Engelstalige) verklaring dat het afscheid in goed overleg heeft plaatsgevonden:
"It isn't easy to say goodbye after all we've been through together. In this period of time many dreams have become reality for all of us and exceeded our highest expectations. Through the good and bad it has created a bond; we've had a wedding, a funeral and have seen each others kids being born and growing up. Everything passed in a flash and we are looking back on it with a smile."

Stephen zelf kijkt ook tevreden terug op zijn tijd met de formatie:

"De tijd dat ik als studiotechnicus bij Within Temptation betrokken was ligt mij nog vers in het geheugen, 'Mother Earth' was het begin van het grote succes. Dat ik binnen twee jaar van de studioplek op de drumkruk zou belanden had ik alleen maar kunnen dromen. Within Temptation is in die tijd van undergroundband tot Nederlands beste muzikale exportproduct uitgegroeid. Een jongensdroom is uitgekomen, in meer dan 40 landen heb ik gespeeld, ik heb het podium mogen delen met helden als Iron Maiden, Metallica en Rammstein en in een uitverkocht Ahoy' opgetreden met het Metropole-orkest. Kortom, het is een ongelooflijke tijd geweest. De dingen die ik allemaal heb mogen meemaken zullen voor altijd in mijn geheugen gegrift staan!"

Op 29 April 2010 is Stephen in Antwerpen voor de laatste keer op het podium te zien als officiŽle drummer van Within Temptation.

Sinds het begin van het sabbatical year dat de groep eind 2008 inlastte, heeft Stephen weer een oude liefde opgepakt: het produceren, opnemen en (live)mixen van bands. Ook als muzikant is hij nog niet klaar. Stephen blijft drummen bij My Favorite Scar, van wie in juli dit jaar het debuutalbum moet verschijnen. Verder zal hij met My Favorite Scar zo veel mogelijk Nederlandse en buitenlandse podia onveilig maken.

drummer links