Drummer Beatbusters verlaat de band

Marco van Krieken stapt na ruim twintig jaar op

Artist news 31-10-2009 21:11

Meer dan twee decennia lang zat Marco van Krieken op de drumkruk bij de Beatbusters. Maar nu is het welletjes geweest, vindt Marco. Een combinatie van factoren deed hem besluiten een punt te zetten achter een overwegend mooie tijd. De Beatbusters, die tijdens hun lange geschiedenis al vaker bezettingswisselingen hebben ondergaan, moeten nu dus op zoek naar een nieuwe drummer.

Marco van Krieken is vanaf de oprichting betrokken geweest bij de Beatbusters en heeft alle wilde avonturen van de Betuwse ska-band meebeleefd

Al moest hij een enkel hoogtepunt missen. Zo kreeg hij in 2002 enkele dagen voor het grote Pinkpop-optreden een ernstig motorongeluk, waardoor hij niet meer kon dan zwaar gehavend achter de coulissen kijken hoe invaldrummer Jasper Moes het on stage deed.

Afscheidshows op 7 en 14 november
Marco van Krieken zal nog twee afscheidsoptredens gevens als drummer van de Beatbusters. Wil je Marco nog een keer met hen in actie zien, dan kun je 7 november naar P60 in Amstelveen en 14 november naar Willemeen in Arnhem.

De Beatbusters gaan door met hun bezigheden. Voor zowel de 'eigenlijke band' als voor het 'nevenproject' Def P & Beatbusters is allerlei nieuw materiaal in de maak. In beide gevallen staan nieuwe albums en livesets op stapel. Zoals 't er nu uitziet zal Def P & Beatbusters daarmee 't eerste klaar zijn en daarmee wil de band ook in 2010 wederom de festivalweides grondig omploegen.

Daarnaast zijn de Beatbusters onlangs door de vpro gevraagd als 'huisband' voor de Nationale Wetenschapsquiz. De opnamen hiervoor vinden plaats eind november, de uitzending is in december.
zoeken
zoeken