Gene Hoglan klaar met drumtracks SYL

Artist news 20-09-2004 09:05

Gene Hoglan, bekend van Dark Angel, Death en sinds enkele jaren drummer van Strapping Young Lad (SYL), heeft de drumtracks afgerond voor het nieuwe album van laatstgenoemde band.

De drums zijn opgenomen in de Armoury Studio's in Vancouver. De imposante drummer had slechts drie dagen nodig om zich door de 11 tracks heen te slaan.

Inmiddels is de band naar de Greenhouse Studio's verhuisd om daar de gitaren en zang op te nemen. De afronding vindt plaats in Maple Ridge, waar de studio staat van zanger en bandleider Devin Townsend. De opvolger van "SYL"uit 2002 komt naar verwachting begin 2005 uit.

Ander nieuws over de Canadese 'metalmaniakken' van Strapping Young Lad: de heren brengen op 15 november hun allereerste DVD uit. Onder de titel "For Those About To Rock (Live at the Commodore)", verschijnen 14 live tracks via Century Media. In de tracklisting staan klassiekers als "S.Y.L.", "Aftermath" en "Far Beyond Metal".

Naast de reguliere opnames bevat de DVD twee videoclips, en interviews met band en crew. De DVD is verkrijgbaar voor de prijs van een reguliere CD.

zoeken
zoeken