Drumavonturen van Jeroen Elfferich

Artist news 15-09-2004 10:40

In september 2004 is de educatieve uitgave 'Drumavonturen' van Jeroen Elfferich uitgekomen. In dit boek (met cd) staan allemaal leuke meespeeloefeningen, zeer geschikt voor de moderne drumleerling. Er staan o.a. 8 leuke composities in voor 2 drummers. Drumavonturen is bedoeld voor zowel de beginnende als redelijk gevorderde leerling.

De methode bevat een serie van 8 meespeel (play-along) stukken onder de titel MAD CAT. Deze zijn bedoeld om drumgrooves juist te leren interpreteren. Samenspelvaardigheden worden hierdoor bevorderd.

In de lespraktijk komen groepslessen steeds vaker voor. Dit geeft studenten de gelegenheid op elkaar te anticiperen. Ellferich gebruikte hiervoor duetten voor toms en drums. Deze duetten zijn 2 keer opgenomen (met en zonder drums/toms). De stukken kunnen ook enkel door drums worden gebruikt.

Aan het eind van dit boek staan enkele composities met maatwisselingen. De basgitaarpartij en akkoordsymbolen zijn uitgeschreven en kunnen desgewenst gebruikt worden om de stukken ‘live’ te spelen. In dit boek staan enkel vierkwartsmaten, in tegenstelling tot Jeroen zijn eerdere uitgave 'Uneven Grooves' die eerder dit jaar uitkwam.

Het boek is te bestellen via internet, waarna het wordt thuisbezorgd.

zoeken
zoeken