Jimmy Chamberlin wéér uit Smashing Pumpkins

Drummer Pumpkins vertrekt om onduidelijke redenen

Artist news 23-03-2009 00:03

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de band moeten de Smashing Pumpkins het zonder de diensten van drummer Jimmy Chamberlin doen. Eind maart werd op de website van de band zijn vertrek aangekondigd. ‘Op het moment van schrijven heeft Jimmy nog geen officiële reden voor zijn vertrek gegeven’, staat er op de homepage. Fans en critici discussiëren op de site inmiddels hevig over mogelijke redenen.

Chamberlin was naast frontman Billy Corgan het laatste overgebleven lid van de oorspronkelijke Smashing Pumpkins-lineup. Toen de alternatieve rockers er in 1988 mee begonnen, was hij er al bij. In 1996 kwamen hij en Pumpkins-toetsenist Jonathan Melvoin in het nieuws, omdat zij beide een overdosis heroïne hadden genomen. Melvoin overleed, Chamberlin werd uit de band gezet.

In 1998 werd hij weer bij de band betrokken voor het laatste album ‘Machina/The Machines Of God’ en de afscheidstournee. Na de opheffing van de Smashing Pumpkins speelde Chamberlin met Corgan in Zwan. Toen de Smashing Pumpkins in 2004 hun terugkeer aankondigden, was Chamberlin ook weer van de partij.

Op de website van de band wordt aangekondigd dat Billy Corgan vastberaden is om het komende album alsnog af te maken. Dat zal dan na 'Adore' (1998) pas het tweede album zijn waar Chamberlin niet op te horen is. Het is nog niet bekend wie hem zal vervangen.
zoeken
zoeken