Manu Katché in Muziekcentrum Frits Philips

Franse slagwerkmeester in concert

Artist news 06-10-2008 22:35

Woensdag 22 oktober speelt Manu Katché in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven. Een must see voor slagwerkliefhebbers! Voorbestemd als klassiek pianist ontdekt Manu op het Parijse conservatorium het slagwerk en maakt dat tot zijn specialisatie. Hij groeit uit tot een veelzijdig en veelgevraagd drummer. Qua stijl heeft hij wat weg van Stewart Copeland van The Police. De balletervaring uit zijn jeugd vind je terug in de prachtige bewegingen waarmee Manu Katché de bekkens beroert.

Wie is Manu Katché?
Manu Katché is een Frans muzikant en songwriter die het meest bekend is om zijn vaardigheid op de drums. Manu behoort tot de vaste begeleidingsgroep van Sting en speelde samen met een legio aan popartiesten als Joni Mitchell, Tori Amos, Jan Garbarek en Tracy Chapman.

Hij is bekend geworden in de muziekwereld begin jaren '80, vooral dankzij het groot succes van Peter Gabriel's album 'So' (1986) en zijn werk met Sting. Daarna komt hij opvallend vaak voor in de pop, rock en wereldmuziek. Zijn veelzijdigheid blijkt uit de muzikanten waarmee hij heeft samengewerkt.

Op jazzgebied speelt Manu Katché al sinds 1989 met saxofonist Jan Garbarek. Ook trad hij op met de overleden pianist Michel Petrucciani en met vele eigen jazzbands.

'Playground'
2007 was een druk jaar voor Manu Katché. Niet alleen zette hij een eigen muziekschool op in Parijs, ook was hij jurylid van Nouvelle Star, de Franse versie van Idols. Tussendoor maakte hij op het befaamde ECM-label de cd 'Playground', de opvolger van het veelgeprezen 'Neighbourhood' uit 2004.

Dit keer geen Garbarek op saxofoon, maar wel een andere Noorse saxofonist uit de ECM stal: Tore Brunborg. 'Playground' gaat verder waar zijn voorganger ophield: rustige, toegankelijke jazz vol pakkende melodieën!

Ticketverkoop
Manu Katché staat voor intelligente en smaakvolle loungeachtige jazz, te zien en te horen op 22 oktober in de Rabobank-zaal van Muziekcentrum Frits Philips als onderdeel van de concertserie Jazzism Live. DJ Bluecas zorgt in de foyer voor een bijpassende jazzlounge. Aanvang is 21:00 uur, tickets kosten € 22 + servicekosten en zijn te koop via www.muziekcentrum.nl en 040-2442020 of via Ticket Service: 0900 300 1250 (45 cpm) of www.ticketservice.nl.
zoeken
zoeken