John Riley geeft masterclass aan Utrechts conservatorium

Toegang vrij voor niet-studenten

Artist news 22-09-2008 23:02

Op zondag 28 september 2008, van 12.00 tot 14.30 uur, zal drummer John Riley een masterclass geven aan studenten van het Utrechts Conservatorium in Utrecht. John Riley tourt momenteel door Europa met de George Gruntz Concert Jazz Band. Als afsluiting van deze tour geven ze slechts een concert in Nederland op 28 september in het Bimhuis in Amsterdam.

Riley speelde eerder met artiesten als Stan Getz, Miles Davis, Dizzy Gillespie, John Scofield, Mike Stern, Joe Lovano en John Patitucci. Behalve een begenadigd drummer is Riley ook een veelgevraagd docent. Momenteel is hij verbonden aan de Manhattan School of Music en SUNY Purchase. Riley is tevens Artist in Residence aan het Conservatorium van Amsterdam. Er verschenen diverse boeken van zijn hand.

Omdat de groep maar een concert in Nederland geeft greep het Utrechts Conservatorium deze kans om Riley als gastdocent uit te nodigen en de studenten te laten delen in de muzikaliteit en ervaring van deze drummer. De masterclass zal plaats hebben in de J.M. Fentener van Vlissingenzaal, Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen, Mariaplaats 27, Utrecht. De toegang voor toehoorders is gratis.

Wil je naar het concert in het Bimhuis, klik dan hier voor kaarten.
zoeken
zoeken