Drumstel van John Bonham geveild

Vistalite spiral striping verkocht voor bijna € 25.000

Artist news 06-09-2008 01:11

Op een veiling in Londen heeft iemand op 4 september bijna € 25.000 neergeteld voor een drumstel van Led Zeppelin’s John Bonham. De (onbekende) koper is nu in het bezit van een vijfdelig Ludwig Vistalite drumstel met zwart-witte spiral striping (veilinghuis Live Auctioneers spreekt abusievelijk van ‘swirl striping’) en chromen hardware. Dit is het enige drumstel van de drummer buiten de sets in bezit van de erven Bonham zelf.

Bonham heeft het psychedelisch zwartwitte gevaarte ooit cadeau gedaan aan rockjournalist Chris Welch, verantwoordelijk voor diverse boeken over Led Zeppelin, waaronder de (samen met Geoff Nicholls geschreven) biografie John Bonham: A Thunder of Drums (2001).

Naast deze prachtige drumkit werden er op de veiling van The Fame Bureau talloze andere rockmemorabilia verkocht. Het topstuk was een gitaar van Jimi Hendrix: een Fender Stratocaster uit 1965, de eerste gitaar die hij op het podium in de fik stak. Ook te koop waren onder andere: vingerafdrukken van Elvis Presley, een spijkerbroek van John Lennon en een bustier van Marilyn Monroe.

Bekijk hier Vistalite spiral striping

zoeken
zoeken