Steve Hewitt stopt bij Placebo

Nog geen drummer gevonden voor nieuw album

Artist news 11-10-2007 10:14

Na elf jaar stopt Steve Hewitt als drummer bij de Britse band Placebo. Als reden voor vertrek wordt aangegeven dat de drummer en de andere twee bandleden uit elkaar zijn gegroeid. Hewitt kwam in 1996 bij de formatie, nadat hij Robert Schultzberg verving tijdens de opnames van het debuutalbum 'Placebo'.

Brian Molko, leadzanger van de groep, noemt de breuk een droevige gebeurtenis voor beide partijen:
"In een band zitten lijkt erg veel op een huwelijk en soms groeien mensen uit elkaar. Zeggen dat je niet meer van elkaar houdt klopt niet, zeker gezien wat je samen allemaal meemaakt. Soms komt er simpelweg een moment dat je realiseert dat je andere dingen van een relatie verwacht"

Placebo is zojuist teruggekeerd van de 'Projekt Revolution Tour' door de VS met Linkin Park en My Chemical Romance. De band geniet nu van een welverdiende pauze.

In het voorjaar van 2008 beginnen de overige twee bandleden van Placebo, Brian Molko en Stefan Olsdal, met de opnames van hun zesde studioalbum. Wie daarop de slagwerkpartijen zal inspelen, is nog niet bekend: veel haast met het vinden van een nieuwe drummer lijkt het duo niet te hebben.

zoeken
zoeken