Gene Hoglan op tour met tekenfilmserie

Dethklok krijgt live gestalte

Artist news 21-09-2007 23:19

Gene Hoglan heeft zijn krachten gebundeld met die van Mike Keneally, Bryan Beller en Brendon Small. Het kwartet gaat touren als de liveversie van Dethklok — de hoofdrolspelers uit de tekenfilmserie Metalocalypse van Adult Swim. Hoglan's nieuwe band zal openen voor ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead gedurende hun gezamenlijke tour door de VS deze herfst.

Hoewel er nog geen tourschema is vrijgegeven, is al wl bekend dat er ten minste twaalf shows gratis toegankelijk zullen zijn. Het gaat om concerten op middelbare scholen, waarvan de eerste op 29 oktober plaatsvindt.

Mike Keneally (gitaar) speelde eerder onder andere met Frank Zappa en Steve Vai, en is National Music Director op de Paul Green School of Rock. Bryan Beller (basgitaar) is lid van Mike Keneally's begeleidingsband en tourt momenteel met Steve Vai.

Op 25 september brengt Adult Swim Dethklok's eerste album uit: 'Dethalbum'. Hierop is Gene Hoglan als gastmuzikant te horen. Naast een reguliere versie verschijnt het album ook als 'deluxe edition', met een tweede disc waarop zeven extra tracks staan, de animatievideoclip voor de single Bloodrocuted en de allereerste aflevering van Metalocalypse seizoen twee.

Dethklok
De absurde tekenfilmserie Metalocalypse gaat over Dethklok, de gevaarlijkste en beroemdste heavy-metalband ter wereld. Het vijftal bestaat uit de Amerikanen Nathan Explosion (zang), William Murderface (bas) en Pickles de drummer, samen met de Scandinavische gitaristen Toki Wartooth en Skwisgaar Skwigelf. De avonturen van Dethklok draaien om hun sterrenstatus en andere dagelijkse troubles, terwijl een geheime overheidsorganisatie erop uit is om de band te vernietigen.

Ander nieuws rondom Gene Hoglan: de drummer zal een gastbijdrage leveren aan het nieuwe album van singer/songwriter Mr. Plow. Volgens Hoglan is Mr. Plow een akoestische soloartiest die gespecialiseerd is in "a down home pornographic punk-c&w-comedy hybrid that is bound to melt all your little hearts."
zoeken
zoeken