Igor en Max weer samen in de Cavalera Conspiracy

Eerste album verschijnt in februari 2008

Artist news 15-09-2007 17:40

Igor Cavalera, drummer van Sepultura, en zijn broer annex ex-frontman Max Cavalera hebben samen nieuw materiaal geschreven en opgenomen onder de naam Cavalera Conspiracy. Dat is voor het eerst in twaalf jaar: hun laatste samenwerking was voor Sepultura’s album 'Roots'. Naast Igor op drums en Max op zang/slaggitaar, nemen Soulfy-gitarist Marc Rizzo en Gojira-bassist Joe Duplantier deel aan het nieuwe project.

Rex Brown, bassist van o.a. Pantera en Down, is te gast op één track, een ander nummer bevat een samenwerking tussen Max, Joe en Richie Cavalera (Incite) op zang.

Monte Conner, Roadrunner’s Senior A&R VP bezocht recentelijk de band in de studio. Conner verklaart:
"Toen ik op bezoek was in de studio was de magie tussen Max en Igor duidelijk aanwezig. Als deze twee broers samen spelen dan is het alsof de planeten in een lijn staan. Igor’s spel is zeer geïnspireerd en Max heeft simpelweg een van de meest krachtige en herkenbare stemmen in de metalwereld. Het was geweldig om Max en Igor te zien met een grote glimlach op hun gezicht.”

Deze reünie tussen de broers is iets waar fans op gehoopt hebben sinds de laatste Sepultura show in 1996. Sepultura, uit Belo Horizonte in centraal-Brazilië, heeft de reputatie van een van de meest gerespecteerde en succesvolle death/thrash metalbands aller tijden, met twee gouden platen op zak: 'Chaos A.D.' (1994) en 'Roots' (1996, waarop ook David Silveria, Carlinhos Brown en Ross Robinson op percussie meespelen). Max vertelt: "Toen Igor en ik elkaar hadden ontmoet op de tiende jaarlijkse D-Low Memorial-show en instrumenten in onze handen hadden, voelde het alsof we nooit uit elkaar zijn geweest. De metal stroomde door onze aderen. En het voelde hetzelfde in de studio.”

De opnames vonden afgelopen juli plaats onder begeleiding van Logan Mader (ex-gitarist van Machine Head) in de Undercity Studios in Los Angeles. Igor en Max Cavalera hebben onder andere een b-side cover van Possessed’s death/thrashklassieker The Exorcist opgenomen.

Momenteel is het mixwerk aan de gang. Het nog naamloze album heeft een voorlopige releasedatum in februari 2008.

zoeken
zoeken