Barbara Stoks touravonturen verschijnen als strip
Drummer en striptekenaar brengt muziek- en stripalbum uit
Artist news 25-08-2007 22:35
Barbara Stok, drummer, striptekenaar en helft van trashduo De Straaljagers, brengt binnenkort twee nieuwe albums uit: het debuut van De Straaljagers en een stripalbum over de laatste tour door Frankrijk en Spanje. Het leven on the road leverde genoeg avonturen op om er een (strip)boek mee te vullen.De Groningse band The Hot Pockets, met Arnold Veenkamp achter de drumkit, namen De Straaljagers mee op tour - op voorwaarde dat beide muzikanten als chauffeur in de bus reden. Het duo ging akkoord, maar Barbara Stok werd behoorlijk zenuwachtig van het idee. Zo zenuwachtig, dat ze er slapeloze nachten van kreeg:
"Ik was zo bang dat ik onvoldoende uitgerust aan de tour zou beginnen, dat ik door de stress geen oog dicht deed. Ik ben waarschijnlijk de eerste die vermoeider een tour begon dan eindigde.

Dit voorval en de vele andere rock 'n roll-avonturen zijn nu gebundeld en verschijnen op 8 september. Dan presenteert Stok haar nieuwe stripboek in De Nieuwe Anita in Amsterdam, gevolgd door een optreden van De Straaljagers. De drummer en striptekenaar vervolgt:

"Het is ook bedoeling dat rond die tijd onze cd uit komt. Een absolute Lo-Fi plaat, zonder mogelijke top 40-hits. Maar goede nummers staan er zeker op.

drummer links