Ap de Ree nieuwe drummer van Chabliz

"Met nieuwbouw vervang je niet zomaar een monument."

Artist news 20-08-2007 13:55

Chabliz heeft een nieuwe drummer: Ap de Ree. Hij is de opvolger van Arthur van Keppel, die op 10 februari 2007 onverwachts overleed aan een acute maagbloeding. Van Keppel werd slechts 41 jaar oud.

Na een periode van bezinning besloot de Haagse band rond zangeres Petra de Winter door te gaan. De Ree, die al sinds mei met de formatie oefent, zal vanaf oktober met Chabliz optreden.

Ap de Ree maakte met zijn eerste band, Basic Scream, in de jaren tachtig post-punk. Daarna bracht hij een aantal jaren door bij The Butler, waarmee hij een single uitbracht. De Ree maakt ook enige tijd deel uit van De Gare Fanfare, die met nederlandstalige drankliederen diverse cafés onveilig maakte. Over het opvolgen van Van Keppel vertelt de nieuwe drummer:
"Het valt niet licht om Arthur te vervangen, die ruim een decennium voor Chabliz heeft gespeeld. Met nieuwbouw vervang je niet zomaar een monument en kopiëren leidt tot namaak. Vooral door dicht bij mijzelf te blijven wil ik de komende jaren mijn kleuring aan de muziek van Chabliz geven. Ik verwacht dat het muzikaal een spannende en inspirerende periode in mijn leven gaat worden."

Chabliz-zangeres Petra de Winter studeerde aan het Koninklijk Conservatorium, heeft een bereik van vier octaven en trad op voor radio en televisie in binnen– en buitenland.

zoeken
zoeken