Derrek Roddy toegevoegd aan Meinl Drumfestival
Drummer klaar met opnames Today Is The Day
Artist news 13-08-2007 12:14
Derek Roddy heeft met zijn band Today Is The Day de opnames afgerond voor het nieuwe album 'Axis of Eden'. De schijf moet op 18 september verschijnen via SuperNova Records, het eigen label van Today Is The Day-frontman/gitarist Steve Austin. Bovendien is Roddy toegevoegd aan de line-up voor het Meinl Drumfestival 2007, dat 8 september plaatsvindt.Derek Roddy sloot vorige maand een endorsementovereenkomst met Meinl. Andere Meinl-artiesten zijn Chris Adler (Lamb Of God), Jason Bittner (Shadows Fall) en Bršnn Dailor (Mastodon).

Voorafgaand aan het Meinl Drumfestival hodut Derek Roddy op 30 augustus eerst een drumclinic bij Adams Muziekcentrale in Aarschot, BelgiŽ.

Video's
Meinl legde Roddy vast op video terwijl de drummer aan het repeteren was met Today Is The Day-frontman/gitarist Steve Austin tijdens de opnames voor 'Axis of Eden' in Austin Enterprise in Nashville, Tennessee. Check het videomateriaal op de Meinl-website.

Derek Roddy in het kort
Roddy heeft een internationale reputatie verworven met zijn grensverleggende en virtuose drumwerk binnen de extreme metalstijlen. De manier waarop hij flair en finesse combineert met een gevoel voor bruutheid en power is een lust voor oog en oor.

Derek Roddy's capaciteiten zijn niet in ťťn categorie te vatten. Hij kneedt verschillende drumstijlen samen tot zijn eigen unieke melange, waarmee de drummer keer op keer laat zien dat hij niet alleen een topper is in het extreme metalgenre, maar bovendien in staat is om die grenzen op te rekken en daarbuiten te treden.

Derek Roddy heeft met zijn formidable skills gespeeld bij groepen als Hate Eternal, Malevolent Creation, Nile, Divine Empire, Aurora Borealis en Council of the Fallen.
drummer links