Kevin Figg weg bij Satellite Party

Vervanger sessiedrummer Jordan Plosky

Artist news 24-07-2007 14:34

Zowel drummer Kevin Figg (foto links) als gitarist Nuno Bettencourt hebben Satellite Party, de band van voormalig Jane’s Addiction-zanger Perry Farrell, verlaten. Figg wordt vervangen door drummer sessie- en studiodrummer Jordan Plosky, die onder andere werkte met Danny Ross en Me & Boobby The Rig. Bettencourt wordt vervangen door gitarist Nick Perri van de Amerikaanse bluesrock band Silvertide. Waarom de beide bandleden Satellite Party hebben verlaten is nog niet bekend gemaakt.

Jordan Plosky tourde in het verleden met verschillende bands van Atlantic Records, Hollywood Records, Disney Records, Wind-Up Records en Sony/BMG. Ook heeft de Plosky veel studio ervaring. Op dit moment speelt Plosky endorsed op Truth Drums, met Meinl bekkens en Pro-Mark stokken.

Het debuutalbum ‘Ultra Payloaded’ van Perry Farrell’s Satellite Party kwam eind mei uit. Op het album staan onder andere gastbijdragen van Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante, bassist Flea van die zelfde band en zangeres Fergie van Black Eyed Peas. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van een van de laatste opnames van de stem van de overleden The Doors-zanger Jim Morrison. De band stond op 28 juni in het voorprogramma van Pearl Jam in het Goffertpark in Nijmegen en gaf de maand daarvoor ook enkele eigen optredens in Nederland.
zoeken
zoeken