Ivar de Graaf werkt aan debuut Kingfisher Sky
Ex-drummer Within Temptation presenteert nieuwe band
Artist news 23-07-2007 21:07
Voormalig Within Temptation-drummer Ivar de Graaf werkt momenteel hard aan het debuutalbum van Kingfisher Sky, dat in september verschijnt via Suburban Records. Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser geven leiding aan de productie van het album.De Graaf en zangeres Judith Rijnveld richtten Kingfisher Sky op in 2005.

De formatie bestaat verder uit ex-Orphanage-bassist Eric Hoogendoorn, gitaristen Daan Janzing en Edo van der Kolk (The Saturnine) en toetsenist George Van Olffen (ex-Moonflower). Ivar de Graaf, drummer, componist en arrangeur van de groep, vertelt:
"Twee jaar geleden heb ik met Judith Rijnveld elf nummers geschreven en thuis opgenomen onder de naam Kingfisher Sky. Met die demo is in 2006 een deal getekend bij Suburban Records en werd het project een echte band. De muziek is niet makkelijk in een hokje te stoppen, het is een samensmelting van diverse invloeden van progressief tot folk tot rock."

Ander nieuws rondom De Graaf: in augustus verschijnt Ian Parry's Consortium 4. Hierop is De Graaf als muzikant en componist te horen.

Ook Kamelot-drummer Casey Grillo en Vanden Plas-drummer Andreas Lill spelen mee als gastmuzikant.

Mini-biografie
Ivar de Graaf (Amsterdam, 20 augustus 1973) kreeg drumles van Charles Schouten die korte tijd drummer van Kayak is geweest. De Graaf werd gevraagd als drummer voor Within Temptation toen deze band nog relatief onbekend was en drumde op de albums 'Enter' en 'Mother Earth'. Hij stapte uit de band bij gebrek aan muzikale uitdagingen: De Graaf wilde zich met name verder ontwikkelen als componist en arrangeur.

drummer links