Sebastiaan Cornelissen werkt aan nieuw soloalbum

Gary Husband levert bijdrage als gastmuzikant

Artist news 26-06-2007 18:34

Sebastiaan Cornelissen heeft een update gegeven. Net terug van een tour met gitarist Wayne Johnson, werkt de drummer/componist al weer aan een nieuw soloalbum in de studio.

De schijf komt uit via het eigen label van Cornelissen en bevat een aantal speciale gastbijdragen, onder andere van de veelgevraagde Britse sessiedrummer en -toetsenist Gary Husband.

Check beide muzikanten in de studio:





Sebastiaan Cornelissen
Cornelissen begon met drummen toen hij vijf jaar oud was. Op zijn zeventiende startte hij een studie aan het conservatorium van Amsterdam.

Sebastiaan Cornelissen bracht zijn solodebuut, "Aggressive Attack", uit in 2002. Op dit album wordt hij vergezeld door gerespecteerde muzikanten als Eef Albers, Rob van Bavel, Tom Beek, Harry Emmery en Udo Pannekeet.

Cornelissen woont en werkt momenteel in Groot-Brittannië, waar hij onder andere lesgeeft aan de Goldsmiths University in Londen. Daarnaast leidt hij zijn eigen kwartet met Gary Willis, Gerard Presencer en Rob van Bavel.

Meer videos van Cornelissens recente tournees met Wayne Johnson en zijn eigen kwartet vind je via deze link: Video.Google.com.

Gary Husband
Selchts weinig muzikanten kunnen zich goed uiten op drums en toetsen. Gary Husband heeft op beide instrumenten een internationale reputatie verworven. Zijn klassieke roots, zijn ontwikkeling binnen de improvisatie en op het gebied van jazz en jazz/fusion, en niet te vergeten zijn bijdragen binnen genres als pop, rock, funk en blues - Gary Husband is overduidelijk een opvallende muzikale persoonlijkheid met een brede blik.

Zijn soloalbum en dvd-releases van de afgelopen jaren hebben zijn status als gelauwerd schrijver en arrangeur in de hedendaagse muziek alleen maar bevestigd.

zoeken
zoeken